Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 recomandari pentru a face fata stresului de sarbatori

de Sunt Fericita la 2016-12-12
5 recomandari pentru a face fata stresului de sarbatori
Ceea ce ar fi trebuit sa fie cea mai relaxanta perioada din an, pentru unele persoane este exact opusul. Odata cu apropierea Sarbatorilor de iarna, unii dintre noi devenim din ce in ce mai stresati, anxiosi si chiar depresivi. Motivele sunt diverse, insa cele mai frecvente sunt: efortul financiar mare, dependenta de cumparaturi, teama de singuratate sau chiar singuratatea in sine.


In opinia profesorului international de yoga Dana Tupa, stresul de sarbatori este cauzat, in mare parte, de uitarea lucrurilor simple, de ignorarea miracolelor care se intampla in jurul nostru si de axarea tot mai mare pe aspectul material / comercial al sarbatorii. “Tot aud vorbindu-se de traditiile de Sarbatori, insa multi omit ca o traditie poate fi schimbata in timp, prin repetitie, cu o alta traditie. Ceea ce era traditie acum 15-20 de ani – asezarea la masa cu cei dragi, jocurile de iarna, omul de zapada, pomul de Craciun, imbratisarile, scrisorile – acum este inlocuita cu alte traditii, precum cadourile cat mai scumpe si mai opulente, goana nebuna dupa mancare de Craciun si de Revelion si de nevoia obsesiv-compulsiva pentru comunicarea la distanta si pentru socializarea virtuala”, declara Dana Tupa, fondatorul primei scoli de yoga din Romania acreditata international, PURNA Yoga Academy.

Totodata, specialistul recomanda ca in aceasta perioada sa facem o pauza de la ... grijile cotidiene, sa invatam sa ne relaxam si sa ne bucuram mai mult de prezenta celor dragi. Pentru a reusi sa readucem un echilibru in viata noastra, profesorul de yoga ne recomanda sa adoptam cinci pasi simpli:

1. Sa invatam sa practicam recunostinta in fiecare zi din viata noastra!

“Multi dintre noi am devenit foarte pesimisti, iar aceasta stare ne impedica sa vedem lucrurile grandioase din viata noastra. Uitam ca suntem sanatosi, ca putem merge, asculta, vedea si ca avem un acoperis deasupra capului. Legea Rezonantei actioneaza inexorabil, fie ca stim asta sau nu; de aceea se si spune ca aceasta practica a recunostintei, poate face sa atragem ca un magnet sanatatea si prosperitatea, multumind pentru ceea ce avem. Treizeci de zile de recunostinta practicate imediat dupa ce ne-am trezit, ne pot imbunatati substantial viata si perceptia asupra mediului inconjurator. Pana la urma, orice fiinta are impregnata in subconstient dorinta de a fi fericita si recunostinta contribuie din plin la aceasta stare”, afirma profesorul de yoga Dana Tupa.
   
2. Consuma alimente dulci, sanatoase.

In opinia specialistului, consumul de alimente dulci, pe cat posibil naturale (stafide, curmale, smochine etc) este indicat intrucat, acest gust aduce o stare de relaxare.

3. Practica meditatia pentru a scadea nivelul cortizolului - hormonul stresului.

“Una dintre cele mai simple meditatii este aceea in care ne putem concentra intreaga atentie asupra felului in care decurge respiratia, permitand astfel observarea gandurilor atunci cand apar in minte si abandonarea luptei de a le controla.  Fie ca sunt ganduri pozitive sau negative, ele sunt tranzitorii si impermanente, iar observarea lor, se face fara a judeca. Studiile stiintifice au demonstrat ca meditatia si observarea respiratiei (meditatie Vipassana sau Mindfulness), imbunatatesc memoria, cresc creativitatea, scad starea de iritabilitate, anxietate si depresie”, declara Dana Tupa.

4. Practica yoga!

“Miscarea si atentia asupra corpului in timpul practicilor yoga, pot duce la obtinerea unei stari de calm si de echilibru. In plus, a iesi din casa si a te regasi intr-un grup care practica impreuna cu tine, poate avea o conotatie pozitiva, in sensul de a iesi din singuratatea celor patru pereti ai casei, fara a interactiona social invaziv”, spune profesorul international de yoga.
   
5. Fii darnic cu cei mai putin norocosi ca tine!

„Este de notorietate faptul ca sentimentele de singuratate, depresie si anxietate, se topesc odata cu senzatia de utilitate personala. Oricine sufera de depresie, spre exemplu, are tendinta de a se concentra in mod egoist, doar asupra propriei persoane, ori a darui sau a face bine celor din jur, inseamna din start sa te concentrezi asupra altora. Zambetul unui copil sau al unui batran caruia ii faci o bucurie, daruindu-i din suflet un cadou, iti poate schimba radical starea in bine”, conchide Dana Tupa, fondatorul primei scoli de yoga din Romania acreditata international, PURNA Yoga Academy.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarbatori de iarna

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre craciun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cadouri

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0