Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

5 reguli de aur pentru a gati sanatos

5 reguli de aur pentru a gati sanatos
5 reguli de aur pentru a gati sanatos

In opinia nutritionistului Nicolae Hancu, pentru prepararea hranei este important sa folosim alimente sanatoase. Gatite adecvat, alimentele pe care le consumam ne ofera o multime de beneficii.


Pentru ca substantele nutritive din alimente sa fie asimilate de organism, trebuie sa respectam anumite reguli de preparare. In acest sens, medicul nutritionist Nicolae Hancu spune ca este foarte importanta temperatura de gatit (cu cat este mai mare cu atat vitaminele sunt distruse).

"Pentru ca preparatele pe care le gatim sa isi pastreze calitatea esentiala, respectiv pentru a ramane sanatoase si dupa preparare, trebuie sa respectam o serie de reguli gastrotehnice. De exemplu, tehnicile de preparare a mancarurilor, preferate si recomandate de noi, ca nutritionisti, includ pregatirea carnii si legumelor pe gratarul electric, in cuptor, prin fierbere sau in vasele de gatit la aburi. Pastele ar trebui fierte, insa nu trebuie sa se inmoaie complet, acest detaliu fiind important pentru reducerea indicelui glicemic al pastelor si al orezului. Nu in cele din urma, conservarea fructelor si legumelor trebuie sa fie facuta prin congelare sau deshidratare'', a declarat pentru Agerpres prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.

Haideti sa vedem care sunt cele 5 reguli de aur pentru a gati sanatos:

1. Nu lasa mancarea gatita mai mult de doua ore la temperatura camerei, deoarece riscul de alterare este ridicat.

2. Nu decongela alimentele si apoi sa le recongelezi.

3. Prepararea termica trebuie sa fie facuta la temperaturi adecvate, respectiv 65°C pentru peste si la minim 80°C pentru carnea de pui, porc sau vita.

4. Spala bine fructele si legumele inainte de consumarea lor.
 
5. Pentru aromatizarea mancarii, foloseste condimente proaspete.

Foto: www.rhintkitchen.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente sanatoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne de pui

Spune-ne opinia ta despre "5 reguli de aur pentru a gati sanatos"



6 + 6 =

Cele mai citite articole

Verifici agenda cu lucrurile pe care le ai de rezolvat, dar pur si simplu nu ai energia sa le faci ...
Sezonul rece parca ar fi sinonim cu raceala si gripa. Nici nu se instaleaza bine si deja te ...
Am intrat in postul Craciunului, asa ca sigur iti este dificil sa gasesti retete cu care sa ii ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Deficiența de Zinc poate fi fatală. Prea puțini știu cât ...
Eficienta zincului se extinde si in tratarea dermatitei si a acneei. Cresterea normala a unghiilor ...
Castravetele amar este o leguma minune eu folosesc. vand seminte castravete/ceai dau si retete este ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0