Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

5 reguli de aur pentru a gati sanatos

5 reguli de aur pentru a gati sanatos
5 reguli de aur pentru a gati sanatos

In opinia nutritionistului Nicolae Hancu, pentru prepararea hranei este important sa folosim alimente sanatoase. Gatite adecvat, alimentele pe care le consumam ne ofera o multime de beneficii.


Pentru ca substantele nutritive din alimente sa fie asimilate de organism, trebuie sa respectam anumite reguli de preparare. In acest sens, medicul nutritionist Nicolae Hancu spune ca este foarte importanta temperatura de gatit (cu cat este mai mare cu atat vitaminele sunt distruse).

"Pentru ca preparatele pe care le gatim sa isi pastreze calitatea esentiala, respectiv pentru a ramane sanatoase si dupa preparare, trebuie sa respectam o serie de reguli gastrotehnice. De exemplu, tehnicile de preparare a mancarurilor, preferate si recomandate de noi, ca nutritionisti, includ pregatirea carnii si legumelor pe gratarul electric, in cuptor, prin fierbere sau in vasele de gatit la aburi. Pastele ar trebui fierte, insa nu trebuie sa se inmoaie complet, acest detaliu fiind important pentru reducerea indicelui glicemic al pastelor si al orezului. Nu in cele din urma, conservarea fructelor si legumelor trebuie sa fie facuta prin congelare sau deshidratare'', a declarat pentru Agerpres prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.

Haideti sa vedem care sunt cele 5 reguli de aur pentru a gati sanatos:

1. Nu lasa mancarea gatita mai mult de doua ore la temperatura camerei, deoarece riscul de alterare este ridicat.

2. Nu decongela alimentele si apoi sa le recongelezi.

3. Prepararea termica trebuie sa fie facuta la temperaturi adecvate, respectiv 65°C pentru peste si la minim 80°C pentru carnea de pui, porc sau vita.

4. Spala bine fructele si legumele inainte de consumarea lor.
 
5. Pentru aromatizarea mancarii, foloseste condimente proaspete.

Foto: www.rhintkitchen.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente sanatoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne de pui

Spune-ne opinia ta despre "5 reguli de aur pentru a gati sanatos"



1 + 1 =

Cele mai citite articole

Oamenii se simt intotdeauna intimidati in fata unei persoane care are personalitate puternica. ...
Cat de simplu ar fi daca am vedea de la inceputul unei legaturi sentimentale o stampila care sa ne ...
Mastile faciale naturale pot face minuni pentru tenul si, cel mai sigur, te vor revigora!

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0