Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 remedii simple pentru hipertensiune

5 remedii simple pentru hipertensiune
Conform Asociatiei Americane pentru Sanatatea Inimii, aproape unu din trei adulti din Statele Unite sufera de tensiune ridicata, cunoscuta si ca hipertensiune. Numarul de sus pe care ti-l arata tensiometrul se numeste tensiune sistolica si al doilea este tensiune diastolica. Afla care sunt limitele normale si ce trebuie sa faci pentru a le atinge.


Tensiunea normala este mai mica decat 120/80 mmHg. Pretensiunea este o tensiune sistolica intre 120 si 139, iar tensiunea diastolica intre 80 si 89. Stadiul intai al hipertensiunii are o tensiune sistolica intre 140 si 159 sau o tensiune diastolica intre 90 si 99 mmHg sau mai mare. Stadiul doi de hipertensiune inseamna o tensiune sistolica mai mare de 160 sau una diastolica de peste 100.
Schimbari ale stilului de viata si remediile naturale pot ajuta, desi nu exista dovezi suficiente pentru a recomanda un supliment anume ca tratament standard. Este important sa colaborezi indeaproape cu medicul, pentru ca tensiunea ridicata necontrolata iti poate afecta organele interne si creste riscul de boli de inima, atac cerebral, boli de rinichi si pierdere a vederii.
1. Usturoiul.
Scade tensiunea, in special pe cea sistolica. In general, magnitudinea reducerii este mai mica de 10 mmHG (mai putin de 10%) la cei cu tensiune mare.
Compusii sulfurosi din usturoi, in special alicina, pot relaxa arterele si cobori tensiunea sistolica. 
2. Uleiul de peste/ acizii grasi omega-3.
Acizii grasi Omega-3 sunt acizi grasi esentiali care se gasesc in peste si in anumite plante. Studiile disponibile cu subiecti umani arata ca acestia ajuta la scaderea tensiunii arteriale la cei care au o tensiune prea ridicata. Reducerea este mica. Pentru a obtine un procent mai mare, este nevoie de doze mari de acizi grasi, ceea ce insa duce la cresterea riscului de sangerare la cei predispusi la asa ceva sau care iau warfarin, aspirina sau ginko biloba. 
Cum sa castigi lupta dura cu bolile de inima (disponibila atat pe CD, cat si in varianta digitala cu acces instant).
3. Hibiscus.
Ceaiul de hibiscus si suplimentele de hibiscus scad tensiunea arteriala. Ai insa grija, sa nu bei prea mult ceai, caci se pot inregistra efecte secundare, gen diureza crescuta.
4. Ciocolata/extrasul de cacao.
Cateva studii pe subiecti umani au aratat ca ciocolata neagra sau produsele de ciocolata imbogatite cu flavonoizi pot cobori usor tensiunea la oamenii cu pretensiune sau hipertensivi. Consumul a 50 g de caco pe zi este asociat cu o reducere de 2-3 mmHG a tensiunii. Mai este nevoie de alte studii, caci nu toate de pana acum au arat prezenta efectelor.
5. Magneziul.
Magneziul poate fi benefic in special persoanelor cu hipertensiune si deficit de magneziu si sulfatul de magneziu intravenos este administrat in mod curent in cazurile de preeclampsie si eclampsie in sarcina.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hipertensiune

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0