Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 simptome care iti spun ca ai probleme cu rinichii

de Alina Ilie la 2016-08-03
5 simptome care iti spun ca ai probleme cu rinichii
Daca rinichii nu mai functioneaza optim, starea de sanatate a intregului organism este pusa in pericol.


Daca rinichii nu mai functioneaza corespunzator, toxinele nu vor mai fi eliminate din sange, iar acest lucru va afecta grav organismul. De aceea este foarte important sa stiti care sunt simptomele problemelor renale pentru a preveni eventualele complicatii.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale leziunilor renale este inhalarea sau ingestia cronica a cadmiului. Expunerea noastra la toxine ne face tot mai vulnerabili la bolile renale. In forma sa organica, cadmiul este intalnit in aer, apa sau in ingrasamintele fosfatice care contamineaza adesea alimentele pe care le consumam. Este important de stiut faptul ca fumatorii inhaleaza in mod direct cadmiul in plamani. Expunerea la particule de cadmiu din aerul respirat poate genera emfizem pulmonar.

Probleme urinare

Disfunctiile se rasfrang imediat asupra frecventei de urinare. Daca te trezesti des noaptea pentru a merge la toaleta sau simti o presiune sau durere cand urinezi, este posibil sa ai probleme cu rinichii.

Dureri in partea inferioara a spatelui

Insuficienta renala poate fi adesea manifestata prin dureri in partea inferioara a spatelui. De obicei, aceste simptome se intensifica atunci cand dormi pe partea respectiva.

Inflamatii in organism

Toxinele, daca nu sunt eliminate in mod corespunzator din organism cu ajutorul rinichilor, incep sa se acumuleze in alte parti ale corpului, cum ar fi la nivelul picioarelor, bratelor, fetei, picioarelor si gleznelor.

Eruptii cutanate, mancarimi ale pielii

Acestea sunt alte semne clare ca ai probleme renale.
In cazul in care functia renala este perturbata, toxinele se acumuleaza in sange, ducand la uscarea pielii, mancarime persistenta si eruptii cutanate. Aceste probleme ale pielii sunt simptome importante ale unei functii renale care nu mai funtioneaza optim, astfel incat nu ar trebui sa le ignori, dar nici sa le tratezi cu unguente pentru ca nu vor remedia problemele. Ai nevoie de ajutorul medicului cat mai curand posibil.

Oboseala permanenta

Rinichii produc eritropoetina, un hormon care sprijina formarea de hematii, care transporta oxigenul la celule. In cazul unui numar redus de globule rosii din sange, resimtim o stare permanenta de oboseala. Cand nivelul acestui hormon scade, apare anemia.

Pentru a restabili functionarea corespunzatoare este necesar sa facem unele schimbari in stilul de viata si in dieta, primul pas fiind consumul de alimente sanatoase, sucuri naturale, cum ar fi suc de afine neindulcit, precum si ceaiuri din frunze de afin si matase de porumb.

Sursa: healthyfoodhouse.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 44 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de rinichi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli renale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme renale

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0