Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 vitamine esentiale pentru ten

de Camelia Diaconu la 2020-11-20
5 vitamine esentiale pentru ten
Un ten sanatos si cu un aspect luminos are nevoie de o ingrijire aparte cu ajutorul produselor potrivite, care sa contina ingredientele potrivite. Pe langa asta, un stil de viata echilibrat care sa includa o alimentatie sanatoasa si miscare zilnica sustin din interior regenerarea si protejarea tenului. Organismul are nevoie de cateva vitamine esentiale pentru a functiona in parametrii normali, iar sursa la indemana sunt chiar alimentele.


Iata care sunt vitaminele de care ai nevoie pentru a te bucura de un ten vizibil sanatos

 
Vitamina A. Este varianta ideala care te ajuta sa previ procesul de imbatranire cutanat. Vitamina A are efect anti rid si are un rol direct in reducerea intensitatii petelor pigmentare. Are puterea de a uniformiza tenul si imbunatateste aspectul pielii, aceasta devenind mult mai catifelata.
 
Vitamina A o poti lua foarte usor din fructe si legume, iar cele mai recomandate sunt: spanac, dovleac, cartof dulce, morcov,ardei gras, mango, caise, papaya, pepene rosu.
 
Vitamina B7. Este una dintre cele mai importante vitamine din punct de vedere dermatologic. Vitamina B7 are rolul esential in structura tengumentului si fereste tenul de afectiuni cum ar fi dermatita. Alimentatia cea mai potrivita pentru a-ti procura vitamina B7 este formata din soia, rosii, salata verde, ficat, morcovi, ceapa, ou, lapte de vaca si capra, castraveti, capsuni, banane.
 
Vitamina B3. Mai este cunoscuta si sub denumirea de niacina si are un efect direct asupra tenului, ajutandu-l sa se mentina hidratat si stralucitor. Vitamina B3 are si proprietati antiinflamatorii, calmante, regenerante si uniformizeaza perfect nuanta tenului. Poti consuma alimente precum: ton, carne de peste, carne de curcan, sardine, sparanghel, morcov, cartof, vinete, varza, mazare, zmeura, pepene galben si alune.
 
Vitamina C. Are denumirea si de acid ascorbic si este unul dintre nutrientii esentiali pentru piele. Vitamina C ajuta pielea sa se regenereze si repara inflamatiile si iritatiile. Consumul de Vitamina C te poate ajuta sa scapi de petele maronii de pe piele, dar si sa estompezi petele rosii si sa inlaturi efectele radicalilor liberi.
 
Alimente cu Vitamina C: patrunjel, ardei gras, legume verzi cu frunze, conopida, ananas, mango, struguri, citrice, kiwi, coacaze negre.
 
Vitamina E. Nu este vitamina pe care o poti procura doar din alimentatie, insa procentul pe care il primesti este valoros. Specialistii nu recomanda depasirea dozei recomandate deoarece in cantitati mult prea mari, poate afecta organismul. Sunt recomandate 400 de unitati pe zi, atat din alimentatie, cat si din suplimentele de vitamine. Alimente de unde sa iti procuri vitamina E: seminte de floarea soarelui, migdale, nuci, alune, caise uscate, masline verzi, avocado, spanac fiert, ulei vegetal, patrunjel, seminte de pin. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                        
Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0