Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 alimente care constipa: fereste-te de ele!

de Viorica Ghinea la 2020-06-23
6 alimente care constipa: fereste-te de ele!
Constipatia este o problema de natura gastrointestinala comuna, dar acest lucru nu inseamna ca ar trebui neglijata. Daca ai mai putin de trei scaune pe saptamana, este un semn ca trebuie sa faci schimbari in dieta ta alimentara. Iata 6 alimente care constipa!


Lista de alimente care constipa


1. Bananele verzi

Bananele care nu sunt coapte bine tind sa constipe fiindca au mult amidon in compozitie. Acesta substanta este greu de digerat, astfel ca ingreuneaza procesul de eliminare a toxinelor din organism. Daca nu te hidratezi bine, aceasta problema se poate agrava. Asadar, daca te confrunti cu constipatie, consuma doar banane coapte bine.

2. Orezul alb

Cu siguranta ai auzit ca este bine sa consumi orez alb atunci cand ai probleme cu diareea. De ce? Pentru ca acesta se numara printre alimentele care constipa. Orezul alb are un continut scazut de fibre, astfel ca ingreuneaza semnificativ digestia, cu atat mai mult daca este mancat in cantitati mari. Indreapta-ti atentia spre cel brun fiindca reprezinta o alegere mai sanatoasa si mai prietenoasa pentru sistemul digestiv.

3. Carnea rosie

Pe lista alimentelor care constipa se afla si carnea rosie. Aceasta este bogata in grasimi si are un continut ridicat de fier, ceea ce o face greu de digerat. Asadar, nu consuma acest aliment de mai multe ori pe saptamana si niciodata in combinatie cu orez alb, cartofi si paine, fiindca procesul de digestie va fi si mai ingreunat.

4. Painea alba

Daca ai probleme cu constipatia, evita sa consumi paine alba si indreapta-ti atentia spre cea preparata din faina integrala. Bineinteles, aceasta regula alimentara se aplica si altor produse pe baza de faina alba. Aceste preparate au un continut ridicat de amidon, astfel ca afecteaza procesul de digestie.

5. Ciocolata

Intr-un studiu realizat de catre cercetatorii germani, participantii au fost intrebati ce fel de alimente consuma, iar ciocolata a fost cel mai des mentionata.

Continutul de grasimi ridicat din compozitia ciocolatei incetineste digestia, astfel ca este bine sa o eviti daca ai probleme cu constipatia. Specialistii spun ca afecteaza contractiile muschilor incetinind astfel si digerarea celorlalte alimente consumate. In plus, acest aliment dulce nu este recomandat nici celor care sufera de sindromul de colon iritabil.

6. Chipsurile

Daca obisnuiesti sa te rasfeti des cu chipsuri si ai probleme cu constipatia, inseamna ca trebuie sa renunti la acest tip de produse. Stim ca sunt gustoase si ca cu greu le poti rezista, insa sunt bogate in grasimi si sarace in fibre, astfel ca nu este de mirare ca se afla pe lista alimentelor care constipa.

In loc sa iti iei chipusuri din comert, mai bine consuma unele facute in casa, unde poti controla nivelul de grasimi si de sare. In plus, aceste gustari pot fi facute si din alte legume, nu doar din cartofi, dar si din fructe.

Evita aceste alimente care baloneaza si sistemul tau digestiv va functiona corespunzator. Pentru a combate aceasta afectiune, nu uita ca trebuie sa consumi alimente cu continut ridicat de fibre si sa bei multe lichide.


Foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.9 din 5 - 26 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fibre

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme digestive

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0