Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 alimente care iti fac foame

6 alimente care iti fac foame
Exista unele alimente din care poti manca cat iti doreste sufletelul, insa pari a nu te satura. Motivul este unul pe care, probabil, il intuiesti: alimentele procesate te fac sa iti fie si mai foame. De parca nici n-ai fi mancat inainte.


Si, indiferent, de cat de mult incerci sa rezisti, unele alimente dau dependenta. Chiar daca te simti prost, nu te poti opri. Care sunt acestea?
1. Guma de mestecat.
Guma de mestecat stimuleaza sucurile gastrice, producand saliva. Saliva care rezulta in urma mestecarii gumei se duce in stomac si-l pacaleste ca are mancare de digerat. De aceea ti se face foame.
2. Cola dietetica.
Nu fi pacalita de eticheta. Studiile arata ca aceasta bautura te face sa iti fie foame. Indulcitorii artificiali au efect de declansare a apetitului, dar, spre deosebire de zaharul normal, nu ofera nimic sa-l potoleasca. Indulcitorii inhiba celulele creierului care iti dau senzatia de satietate.
3. Siropul de fructoza din porumb.
Unii spun ca este in regula sa consumam cantitati moderate din aceasta substanta, dar adevarul este ca tocmai moderatia pare imposibil de atins. Siropul interfereaza cu metabolismul organismului, asa ca nu te poti opri din mancat. Este chiar greu sa-ti controlezi poftele, caci siropul de fructoza din porumb incetineste secretia de leptina din corp. Leptina este un hormon crucial care-i spune organismului ca este satul si trebuie sa se opreasca din mancat.
4. Semipreparatele.
Semipreparatele, in special produsele intitulate dietetice, nu au suficiente calorii care sa te faca sa te simti plina. In plus, nu exista substanta care sa se umfle in stomac (fructe sau legume). Dupa cum stii, procesarea distruge nutrientii. Daca alegi sa mananci o astfel de cina, fa-o rar si mananca si o salata pe langa sau o portie de fructe.
5. Produsele de patiserie.
Desi sunt delicioase, ele nu iti umplu stomacul. Faina si zaharul nu au fibre si nici elemente nutritive. Te ridica la nori, dar de acolo cazi rapid, fiindu-ti chiar mai foame decat inainte. Iar procesul este unul care lasa grasime acumulata in urma lui.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre foame

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente procesate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre leptina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0