Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 bauturi care-ti scad tensiunea arteriala

de Alina Negrutiu la 2017-07-14
6 bauturi care-ti scad tensiunea arteriala
Exista doi factori de risc asociati tensiunii arteriale ridicate dincolo de orice control: varsta si mostenirea genetica. Chiar daca, din pacate, bifam aceste doua elemente, putem sa manageriem alegerile destepte in privinta stilului de viata, cum ar fi un program constant de exercitii fizice, reducerea aportului de sare si dieta sanatoasa.


Daca faci deja toate acestea, esti pe drumul cel bun. Dar mai poti face ceva: sa fii atenta la ceea ce bei. Aceste sase bauturi pe care ti le propunem pot contribui la scaderea tensiunii arteriale, mai ales cand sunt combinate cu sport si o dieta sanatoasa.
 
1. Lapte degresat.
Cum functioneaza: Un aport mare de calciu ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Este important sa alegi tipul corect de lapte pentru cele mai bune rezultate. Laptele degresat este mai bogat in calciu decat cel integral si cantitatea modesta de grasimi ajuta la absorbtia mai usoara a calciului.
Cum sa-l bei: Ca parte a regimului zilnic, laptele degresat si alte produse lactate degresate ajuta la reducerea tensiunii arteriale sistolice.
 
2. Sucul de sfecla rosie.
Cum functioneaza: Sfecla rosie este o buna sursa de potasiu si de acid folic, ambele fiind importante pentru reglarea tensiunii. In plus, sfecla contine nitrati care sunt convertiti in nitriti, odata ingerati. Nitritii relaxeaza tesutul muscular neted si cresc fluxul sangvin. Sfecla rosie sprjina o buna functionare a vaselor de sange si lupta cu homocisteina, cea care le poate face rau vaselor de sange.
Cum sa-l bei: Cercetarile sugereaza ca una sau doua cani de suc de sfecla zilnic poate scadea imediat tensiunea arteriala (intr-o ora de la consum). Un studiu britanic a evidentiat faptul ca sucul de sfecla este la fel de eficient in tratarea hipertensiunii ca tabletele cu nitrati.
 
3. Ceai de hibiscus.
Cum functioneaza: Ca si sucul de rodie, hibiscusul contine substante fitochimice bioactive care actioneaza ca inhibitori ACE naturali. Un studiu a aratat ca ceaiul de hibiscus este la fel de eficient in scaderea tensiunii arteriale ca CAPTOPRIL, un inhibitor ACE folosit pentru a trata tensiunea arteriala ridicata si insuficienta cardiaca.
Cum sa-l bei: Tinta ta trebuie sa fie trei cani pe zi, ceai pe care sa-l prepari zilnic.
 
4. Sucul de rodie.
Cum functioneaza: ACE este o enzima care creste tensiunea arteriala creand o proteina numita angiotensina II cea care duce la constrictia vaselor de sange. Sucul de rodie actioneaza ca un inhibitor ACE natural, in mod similar medicamentelor prescrise pentru hipertensiune si insuficienta cardiaca. 
Cum sa-l bei: O cana pe zi. Daca ti se pare prea intepator, amesteca-l cu apa minerala.
 
5. Suc de merisoare.
Cum functioneaza: Merisoarele si sucul de merisoare au puternice proprietati antiinflamatoare si antioxidante si ajuta la prevenirea si reducerea avariilor din interiorul vaselor de sange, prevenind astfel nedorita amplificare a tensiunii arteriale. In plus, sucul de merisoare poate contribui la reducerea tensiunii prin dilatarea vaselor de sange si cresterea fluxului sangvin. Si merisoarele sunt si o sursa excelenta de vitamina C care si ea coboara tensiunea.
Cum sa-l bei: Nu exista recomandari standard pentru sucul de merisoare in privinta introducerii lui in dieta zilnica, dar asigura-te ca bei suc natural, neindulcit. 
 
6. Apa.
Cum functioneaza: Aportul portivit de apa este cel mai sanatos, ieftin si eficient mod de a-ti scadea tensiunea arteriala. Deshidratarea cronica duce la constrictia vaselor de sange, ceea ce ajuta organismul sa conserve apa prin reducerea pierderilor de apa prin transpiratie, urina si respiratie. Din nefericire, vasoconstrictia face inima sa lucreze mai greu, ceea ce duce la tensiune ridicata.
Cum sa o bei: Imparte-ti greutatea corporala la doi. Inmulteste numarul de kilograme cu 30. 1 kg inseamna cam 30 de ml de apa.


Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 201 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tensiunea arteriala ridicata

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0