Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 carti pentru copii pe care sa le citesti ca adult

6 carti pentru copii pe care sa le citesti ca adult
Cartile sunt cel mai sigur remediu pentru o zi grea. Ele sunt cele care ne umpleau de aventura zilele in copilarie sau, din contra, deveneau o corvoada, atunci cand nu ne placea subiectul sau autorul. Oricum ar fi, exista cateva carti pentru copii pe care ar trebui sa le recitim acum, ca adulti: ne vom aminti de copilarie si vom avea o cu totul alta perspectiva...


1. Micul print. Scrisa de aristocratul, aventurierul, pilotul si poetul Antoine de Saint-Exupery, Micul Print este povestea unui pilot de avion care a esuat in desert si care intalneste un tanar print cazut de pe un asteroid. Desi este catalogata ca fiind o poveste pentru copii, cartea se adreseaza in aceeasi masura si adultilor, din cauza laturii sale filosofice si critice la adresa societatii.
2. Peter Pan. Peter Pan este una din cartile clasice pentru copii. Scriitorul si dramaturgul scotian J.M. Barrie a scris povestea unui baietel pe nume Peter care nu creste niciodata si traieste intr-un taram magic (numit Tara de Nicaieri), alaturi de gasca sa, Baietii Pierduti. Aventurile incep intr-o zi in Peter o aduce in lumea lor pe Wendy si pe cei doi fratiori ai acesteia si ajung sa se lupte cu maleficul pirat Hook.
3. Alice in Tara Minunilor. Scrisa de Lewis Caroll in 1865, cartea prezinta aventurile unei fetite pe nume Alice din momentul in care cade prin vizuina unui iepure, direct in Tara Minunilor, un loc ciudat, care nu respecta nici o regula logica si in care traiesc numai creaturi fantastice. Povestea este considerata a fi una din cele mai bune exemple ale literaturii absurdului si, pentru un adult, va fi un exercutiu destul de greu sa revina la mintea unui copilas pentru a intelege textul.
4. Harry Potter. Desi nu sunt neaparat carti pentru copii, ci mai degraba pentru adolescenti, aventurile lui Harry Potter sunt printre primele carti care au deschis apetitul pentru citit, copiilor din zilele noastre. Dincolo de latura magica si fantastica, cartea ne da si lectii importante de prietenie, curaj si ce inseamna o familie.
5. Amintiri din copilarie. Cine nu a citit despre aventurile lui Nica, nu ar trebui sa rateze ocazia macar la maturitate. E un moment bun de a trai sau retrai copilaria simpla, de la tara a unui baiat ca noi sau, mai bine zis, la fel de nabadaios precum am fost cu totii in copilarie.
6. Basme populare romanesti. Greuceanu, Harap-Alb, Ileana Cosanzeaza sau Florita din codru sunt numai cateva povesti din folclorul romanesc pe care nu trebuie sa le uitam. Recitindu-le, vom descoperi o cu totul diferita perspectiva.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre poveste

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0