Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 consecinte ale renuntarii la micul dejun

de Alina Ilie la 2023-05-05
6 consecinte ale renuntarii la micul dejun
Stim cu totii ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Prin urmare, este necesar sa consumam alimente sanatoase, pentru a ne mentine in forma si a ne feri de boli. Din pacate, multe persoane neglijeaza importanta micului dejun, iar in randurile de mai jos, iata 6 efecte negative asupra organismului:


1. Este pusa in pericol sanatatea inimii

Lipsa micului dejun favorizeaza aparitia hipertensiunii si a stresului, care in timp afecteaza arterterele si astfel creste riscul aparitiei unor probleme de inima, cum ar fi atacul de cord. Asadar, suntem predispusi la complicatii cronice. Infometarea prelungita duce la cresterea tensiunii arteriale diastolice si sistolice, concentratiei de insulina in sange, numarului de trigliceride, iar toate aceste efecte sunt implicate in declansarea bolilor de inima.

2. Creste riscul de cadere a parului

De asemenea, lipsa micului dejun afecteaza si caderea parului, prin reducerea formarii de keratina. Micul dejun sanatos este esential pentru un par puternic si sanatos, vitaminele si mineralele intaresc foliculii si radacinile, iar alimentele bogate in proteine promoveaza cresterea parului.

3. Scade rata metabolica

Daca sari peste micul dejun, scade nivelul de energie. Mai mult, evitarea primei mese scade nivelul imunitatii, se deterioreaza celulele hepatice si apare anemia.

Ce sa mananci dimineata cand esti pe fuga? 5 idei pentru un mic dejun sanatos >>

4. Creste riscul de cancer

Persoanele supraponderale, care urmeaza diete drastice de slabit, au un risc ridicat de a suferi de cancer, afirma specialistii in nutritie. Potrivit acestora, micul dejun este foarte important pentru buna desfasurare a proceselor metabolice.

5. Sunt afectate functiile cognitive

De asemenea, lipsa nutrientilor afecteaza si functiile cognitive, din acest motiv tinerii se concentreaza mai greu la scoala sau la munca. Din cauza faptului ca procesele cognitive nu se desfasoara in parametri optimi, ne concentram mai greu asupra unei activitati.
Faptul ca nu reusesti sa te concentrezi te poate determina sa te simti frustrat, sa te enervezi si renunti la ceea ce ai de facut pentru ca nu ai energia necesara sa continui.

6. Cresti in greutate

Se resimte astfel nevoia de a manca alimente dulci si nesanatoase care sa substituie micul dejun. Desigur ca o gogoasa prajita in ulei si pudrata cu zahar nu ajuta prea mult corpul sa mentina sanatatea, din cauza faptul ca acest aliment nu aduce nici un beneficiu organismului.

Daca vrei sa slabesti sanatos, nu este o solutie sa sari peste micul dejun.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.15 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mic dejun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre anemie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0