Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 Mituri despre alcool

6 Mituri despre alcool
1) Dupa betie, somnul este cel mai indicat. In cazul somnului in stare de ebrietate, exista riscul ca persoana respectiva sa vomite si sa se inece cu propria voma. Au existat destule cazuri de deces in acest fel! Solutia? Persoana in stare de ebrietate trebuie asezata sa doarma pe o parte si supravegheata pe tot parcursul somnului!
2) Alcoolul te incalzeste. Alcoolul are efect vasodilatator. Efectul vasodilatator in sine poate ajuta organismul, in unele situatii, sa functioneze mai bine in conditii de frig extrem (spre exemplu, in unele cazuri particulare de afectiuni coronariene sau, mai des, in cazul unei circulatii periferice deficitare). Pe de alta parte, intr-o situatiede supravietuire consumul de alcool pe ger poate fi periculos, deoarece efectul vasodilatator implica o scadere mai rapida a temperaturii. Acest efect vasodilatator poate fi benefic pe ger doar cu conditiile de a fi imbracat(a) corespunzator si, in cazul expunerii prelungite la frig, de a avea resurse suficiente de hrana. Daca iarna simtiti nevoia unui vasodilatator, alegeti cacaoa/ciocolata amara in locul alcoolului!
3) Daca mananci bine inainte sa bei, te imbeti mai putin din aceeasi cantitate de alcool. Adevarat, cu conditia ca ficatul sa functioneze bine sau, pentru siguranta, sa nu consumam dulciuri. Dupa o masa buna, alcoolul va ajunge ceva mai greu in sange iar concentratia maxima de alcool in sange va fi ceva mai mica.
4) Ca sa ne trezim din betie, trebuie sa bem cafea. Cafeaua nu poate scadea concentratia de alcool din sange, in schimb ea este un excitant al sistemului nervos. Cafeaua poate stimula intrucatva atentia, imbunatatind nesemnificativ capacitatea de concentrare a persoanei in stare de ebrietate. Aceasta nu inseamna ca ea diminueaza propriu-zis starea de betie. Practic, riscul, sa spunem, al unui accident auto in cazul conducerii in stare de ebrietate ramane aproape neschimbat sau chiar neschimbat, chiar daca am consumat cafea.
5) Alcoolul este de ajutor inaintea sexului. Pe de o parte, alcoolul are efect dezinhibator. Pe de alta parte, insa, alcoolul este sedativ. In aceste conditii, consumul unei cantitati mici de alcool poate, uneori, per total sa ajute, dar intr-o masura redusa.
6) Daca faci sport dupa ce ai consumat alcool, iti revii mai repede. Sportul ajuta, teoretic, datorita accelerarii circulatiei si a oxigenarii mai bune a organismului. Practic, influenta este una redusa, viteza cu care scade concentratia de alcool din sange va scadea nesemnificativ. In concluzie, exista trucuri care, teoretic, reduc efectele consumului de alcool, dar este esential sa intelegem ca avantajul este unul minim, uneori practic nesemnificativ. Cat priveste beneficiile alcoolului in sine, acestea sunt si ele reduse si, cel mai important, pot fi obtinute si altfel decat consumand alcool.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.4 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alcool

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cafea

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0