Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 moduri de utilizare a cojilor de portocale

de Alina Ilie la 2021-05-25
6 moduri de utilizare a cojilor de portocale
Bogate in vitaminele A si C, cojile de portocala stimuleaza metabolisul si procesul de digerare a alimentelor grase. Datorita continutului de substante nutritive au numeroase utilizari, atat medicinale cat si practice. Asadar, iata cum le mai putem folosi...


Imbunatatirea digestiei

In primul rand este foarte important sa eliminam pesticidele: punem intr-un bol o cana de apa, o lingurita cu suc de lamaie si una cu otet si introducem fructele. Apoi le spalam temeinic cu apa rece si le stergem cu un prosop curat.

Coaja de portocala rasa este un remediu excelent pentru imbunatatirea digestiei si accelerarea metabolismului. Datorita proprietatilor sale, elimina arsurile la stomac, greata si balonarea.

Arome in bucatarie

Cojile bio pot imbunatati gustul si aroma multor prajituri si feluri de mancare.

Odorizant de camera

Cojile de portocale uscate pot fi asezate in boluri si puse pe calorifer, pe soba sau pe semineu pentru a raspandi un miros placut in casa.

Alungare insecte din gradina

Furnicile din gradina pot fi alungate cu ajutorul urmatoarei solutii naturiste, care se prepara astfel: se pune in blender coaja de la portocala si un pahar de apa calda. Solutia obtinuta se toarna in gradina in zonele unde sunt musuroaiele.

Aroma in ceai

O alta modalitate de folosire a cojilor de portocale este de a le adauga in ceaiul negru sau la prepararea vinului fiert. Aroma este deosebita.

De asemenea, ceaiul din coji de portocale este plin de vitamina C si este ideal pentru stimularea sistemului imunitar si pentru prevenirea bolilor respiratorii.

Odorizant pentru haine

Portocalele au o aroma fina, subtila. Se umple un mic saculet textil cu coji uscate de portocala si se agata in interiorul sifonierului.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.97 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre utilizari

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0