Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 motive pentru care sa bei ceai de paducel

de Alina Ilie la 2017-10-17
6 motive pentru care sa bei ceai de paducel
Paducelul este considerat pe scara larga in Europa ca fiind un tratament sigur si eficient pentru stadiile incipiente ale bolilor de inima. Paducelul este de asemenea indicat ca tratament pentru tensiunea arteriala crescuta, insuficienta vasculara si pentru a preveni formarea cheagurilor de sange.


Utilizarea sa in tratamentul hepatitei in medicina chineza moderna este sustinuta de demonstrarea activitatii hepatoprotectoare in studiile pe animale. Proprietatile diuretice ale paducelului favorizeaza eliminarea apei in exces din tesuturi, deci este indicat in cazul persoanelor care vor sa piarda in greutate.

Ceaiul de paducel se prepara prin infuzarea unei linguri de fructe uscate in doua cani de apa fierbinte timp de 10 – 15 minute.

Are proprietati antioxidante

Studiile realizate in laborator au descoperit ca paducelul contine compusi activi cu proprietati antioxidante. Antioxidantii sunt substante care distrug radicalii liberi (compusi daunatori din organism care dauneaza membranelor celulare, afecteaza structura ADN-ului si chiar provoaca moartea celulelor). Radicalii liberi apar in mod natural in organism, iar toxinele din mediul inconjurator (lumina ultravioleta, radiatiile, fumul de tigare si poluarea aerului) pot creste, de asemenea, numarul lor.

Radicalii liberi contribuie la procesul de imbatranire, precum si la dezvoltarea unui numar mare de probleme de sanatate, inclusiv boli de inima. Antioxidantii continuti pot neutraliza radicalii liberi si pot reduce sau chiar ajuta la prevenirea unora dintre daunele pe care le provoaca.

Remediu pentru insuficienta cardiaca

Paducelul a fost studiat la persoanele cu insuficienta cardiaca (o afectiune in care inima nu este in masura sa pompeze suficient sange catre alte organe din corp), dar sunt necesare mai multe studii pentru a intelege cat de eficient ar putea fi. Studiile au demonstrat ca paducelul poate imbunatati functia cardiaca in mod semnificativ. Participantii la studii au raportat ca paducelul a imbunatatit semnificativ simptomele bolii (cum ar fi dificultati de respiratie si oboseala).

Un alt studiu a constatat ca extractul de paducel (900 mg/zi) administrat timp de 2 luni a fost la fel de eficace ca dozele mici de captopril (un medicament recomandat de medici pentru inima), in ameliorarea simptomelor de insuficienta cardiaca.

Ateroscleroza

Ateroscleroza este o afectiune caracterizata prin intarirea si ingustarea arterelor, ceea ce inseama ca este obstructionat accesul sangelui catre organele vitale ale organismului. Astfel, in urma reducerii diametrului vaselor de sange pot aparea complicatii precum: angina pectorala, infarctul miocardic, accidentul cerebral, cardiopatia ischemica. Studiile de laborator au mai demonstrat ca aceasta planta este benefica contra aterosclerozei.

Dureri in piept

Mai mult, s-a dovedit ca paducelul poate fi de mare folos in cazul durerilor in piept (angina pectorala), care sunt cauzate de fluxul insuficient de sange la nivelul inimii. Intr-un studiu preliminar, 60 de persoane cu angina au luat fie 180 mg de extract de paducel pe zi, timp de 3 saptamani. Asadar, au observat imbunatatirea fluxului de sange la inima si au fost, de asemenea, sa faca exercitii pentru perioade mai lungi de timp fara a suferi de dureri in piept.

Colesterol ridicat

Mai mult decat atat, dupa cum arata studii recente desfasurate pentru a observa proprietatile curative ale acestei plante, paducelul produce relaxarea vaselor de sange datorita unui component numit proanthocianidin si contribuie la reducerea colesterolului.

Tensiune arteriala crescuta

Desi paducelul nu a fost studiat in mod specific la persoanele cu tensiune arteriala crescuta, dovezile sustin beneficiile cardiovasculare ale acestei plante medicinale. Astfel, poate fi administrat in siguranta de persoanele cu hipertensiune arteriala care iau si medicamente pentru tensiunea arteriala.

Foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.94 din 5 - 67 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai de paducel

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii pentru sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pierdere in greutate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0