Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

6 motive pentru care sa consumi linte

6 motive pentru care sa consumi linte
6 motive pentru care sa consumi linte

Consumul de linte, mai ales in combinatie cu alte legume, reprezinta o extraordinara metoda de imbunatatire a sanatatii organismului. Lintea este un aliment bogat in proteine, minerale si sarac in grasimi.


Exista 3 tipuri de linte - linte verde cu bob mare, linte rosie si linte maro cu bob mai mic. O portie de 100 de grame contine 26 g de proteine. O singura portie de linte ofera peste 40% din cantitatea zilnica de fier.
Lintea furnizeaza organismului toti nutrientii de care are nevoie (proteine, carbohidrati si fibre), vitamine (A, B1, B2, B3, C, acid folic) si minerale (calciu, fier, potasiu, fosfor si zinc).
Lintea este un aliment bogat in fibre solubile care reduc colesterolul din sange si va ajuta sa scadeti in greutate. Datorita continutului mai mic de fibre, lintea rosie e mai usor digerabila.
Consumul de linte este recomandat iarna, sub forma de tocane si musaca, deoarece ajuta la cresterea temperaturii corpului. Lintea rosie este cel mai des folosita in supe-crema iar lintea verde si cea maro sunt folosite mai des in tocanite. Lintea de culoare verde si cea maro isi pastreaza cel mai bine forma si proprietatile in urma fierberii, restul devenind cremoase.
Este bine sa mancati linte alaturi de ardei, rosii, castraveti sau conopida deoarece fierul din legume va fi asimilat mult mai repede de catre organism.
Stimuleaza tranzitul intestinal, prevenind constipatia, protejand organismul impotriva cancerului de colon.


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre linte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fier

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre linte verde

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre linte rosie

Spune-ne opinia ta despre "6 motive pentru care sa consumi linte"



2 - 1 =

Cele mai citite articole

Oamenii se simt intotdeauna intimidati in fata unei persoane care are personalitate puternica. ...
Cat de simplu ar fi daca am vedea de la inceputul unei legaturi sentimentale o stampila care sa ne ...
Mastile faciale naturale pot face minuni pentru tenul si, cel mai sigur, te vor revigora!

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0