Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 obiceiuri care duc la aparitia ridurilor

de Alina Ilie la 2021-05-31
6 obiceiuri care duc la aparitia ridurilor
Cand vine vorba de imbatranirea prematura a pielii, exista un aspect de care multe dintre femei se tem cel mai mult: aparitia ridurilor. In incercarea de a le combate folosim tot felul de creme, insa sunt o multime de factori, inclusiv alegerile alimentare de zi cu zi, care pot influenta aspectul pielii noastre.


Potrivit Dr. Nicholas Sieveking, lipsa hidratarii, folosirea unor produse nepotrive pentru tipul de piele, consumul de alimente de tip fast-food, sedentarismul si nerespectarea meselor principale un impact negativ asupra pielii. Si dupa cum stim, pielea reflecta starea de sanatate a organismului.

"Mesele bogate in alimente inflamatorii - paine alba, carne rosie, bauturile carbogazoase si deserturi - pot accelera imbatranirea pielii si a corpului", spune dermatologul Debbie Palmer.

Odata cu inaintarea in varsta, pielea tinde sa-si piarda elasticitatea deoarece corpul nu mai produce la fel de mult colagen. Daca doresti sa iti pastrezi pielea neteda, incearca sa eviti aceste 6 obiceiuri care pot cauza riduri.

Mestecatul gumei

Nu ai crede, dar pana si mestecatul gumei poate provoca riduri. Potrivit specialistilor, guma de mestecat antreneaza muschii din jurul maxilarului si contribuie la aparitia ridurilor de deasupra buzei superioare.

Fumatul

Da, ridurile timpurii apar din cauza tigarilor pe care le fumezi zilnic. Pentru o piele tanara si catifelata renunta la acest obicei.

Specialistii atrag atentia ca fumatul elibereaza o enzima care descompune colagenul si elastina. Fumul de tigara determina contractia vaselor de sange, priveaza pielea de oxigen si de nutrientii esentiali pentru mentinerea sanatatii tesutului cutanat.

Alimente nesanatoase

Zaharul si alimentele cu un indice glicemic ridicat, pe langa faptul ca favorizeaza cresterea in greutate, contribuie la aparitia ridurilor. Asadar, ai mare grija la alimentele pe care le consumi zilnic, deoarece au un impact major asupra starii generale de sanatate. Consumul de alimente bogate in antioxidanti pot reda fermitatea pielii.

Alcool in exces

Efectele nocive ale excesului de alcool sunt cunoscute: risc sporit de aparitie a bolilor hepatice, a depresiei si deshidratarii organismului. Se pare ca alcoolul si cofeina in exces actioneaza precum un diuretic, impiedicandu-va sa retineti apa in organism. Asadar, pielea se usuca.

Pe termen lung, consumul mare de alcool secatuieste organismul de vitaminele A si C, subtiaza pielea, vasele de sange devin mai vizibile, produc eruptii cutanate si iritatii si sub ochi apar cearcane pronuntate.

Nu te demachiezi seara

Machiajul si impuritatile acumulate pe ten de-a lungul zilei patrund in porii pielii, distrugand elastina si colagenul. Curatarea este un pas important in ingrijirea pielii. Specialistii recomanda ca seara, inainte de a merge la culcare, sa ne curatam tenul folosind ingrediente naturale (cum ar fi, de exemplu, uleiul din nuca de cocos).

Nu dormi suficient

Un somn odihnitor va asigura o piele stralucitoare si sanatoasa. Indicat este sa dormi cel putin 8 ore noaptea.

Foto: globallasercosmetics.com
Sursa: bustle.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.81 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre riduri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cearcane

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ten sanatos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre frumusetea pielii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0