Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 semne ca ar trebui sa iti cauti alt loc de munca

de Viorica Ghinea la 2021-04-29
6 semne ca ar trebui sa iti cauti alt loc de munca
Hotararea de a-ti schimba locul de munca nu este deloc una usor de luat, insa nu mai trebuie amanata atunci cand mediul respectiv devine toxic. Urmatoarele semne iti vor indica daca a sosit momentul sa incepi sa iti cauti alt loc de munca ori nu. Daca bifezi mai mult de jumatate dintre acestea si nici nu exista sanse de imbunatatire a situatiei, ar trebuie sa te gandesti serios la cum va suna textul pe care il vei scrie pe cererea de demisie.


Schimba-ti locul de munca daca…


1. … te duci in sila in fiecare zi.

Nu ai cum sa te duci in fiecare zi entuziasmata si plina de pasiune la munca, insa nu ar trebui sa faci acest lucru nici in sila. O activitate care te atrage nu te va face niciodata sa te gandesti ca iti pierzi timpul, dimpotriva. Atunci cand iti place ceea ce faci, te duci de drag la munca, mai ales daca si mediul este unul cald si primitor.

Viata este prea scurta ca sa iti pierzi timpul facand ceva ce nu iti place, asa ca nu ar trebui sa stai pe ganduri daca sa iti dai demisia ori nu. Reevalueaza-ti posibilitatile profesionale si alege un domeniu care te entuziasmeaza si te inspira. Daca este nevoie, inscrie-te la niste cursuri de formare profesionala. Nu este niciodata prea tarziu sa faci ceva ce iti place.


2. … nu esti bine platita.

Muncesti din greu, dar la final de luna nu te simti satisfacuta din punct de vedere financiar. Atunci este cazul sa porti o discutie cu superiorul tau despre o marire a salariului. Daca acesta nu pare sa primeasca plangerea ta intr-un mod pozitiv, atunci cauta-ti de munca in alta parte. Cu siguranta vei gasi un job unde sa te simti apreciata si sa se observe acest lucru si in portofelul tau.


3. … te simti pierduta.

Este normal ca, la un moment dat, sa te intrebi daca esti pe drumul cel bun, dar daca aceasta stare nu te paraseste niciodata, atunci nu esti la locul de munca potrivit. Nu te gandi doar la bani, daca activitatea pe care o realizezi la job nu te implineste deloc. Nu lasa pe nimeni sa iti dicteze ce sa faci cu viata ta pentru ca niciunul nu stie ce este mai bine pentru tine.


4. … nu mai ai viata personala.

Nici macar nu iti mai amintesti cand ai iesit ultima oara cu prietenii ori cand ai reusit cu adevarat sa te relaxezi alaturi de familia ta? Jobul iti ocupa atat de mult timp, incat de abia reusesti sa te descurci cu activitatile personale? Este evident ca ai un loc de munca toxic si ca nu ar trebui sa stai pe ganduri daca sa il schimbi ori nu. Atunci cand traiesti doar cu gandul la weekend, pentru a te bucura de putin timp liber, este momentul sa incepi sa mergi la interviuri.


5. … lucrezi intr-un mediu in care nu te poti dezvolta.

Un mediu de lucru care nu iti permite sa te dezvolti este unul pe care trebuie sa il parasesti fara remuscari. Este evident ca nu te vei simti niciodata implinita la un astfel de job, cel putin nu in cazul in care vrei sa evoluezi profesional, sa inveti lucruri noi.


6. … nu esti respectata.

Inca un pas ca ar trebui sa iti cauti alt loc de munca il reprezinta lipsa de respect. Daca superiorii ori colegii tai nu se comporta frumos cu tine, nu ar trebui sa te lasi calcata in picioare. Nu le raspunde cu aceeasi moneda, ci da dovada de diplomatie si explica-le cum sta situatia. Este momentul sa iti cauti alt loc de munca daca atitudinea lor nu se imbunatateste.


Te regasesti in semnele de mai sus? Atunci este momentul sa incepi sa iti cauti un nou loc de munca. Nu te teme, schimbarea nu este ceva rau.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre loc de munca

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0