Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

67 de secrete pentru un stil de viata sanatos

67 de secrete pentru un stil de viata sanatos
Problemele de sanatate nu apar din senin. Ele sunt rodul unui stil de viata neglijent in care, cel mai adesea din comoditate, nu faceti decat sa pregatiti involuntar terenul pentru aparitia bolilor: mancati pe fuga, nu iesiti in parc, va neglijati dantura, beti bauturi dulci carbogazoase etc. E vorba, dupa cum vedeti, de greseli banale, dar care, tocmai pentru ca sunt banale, sunt usor de trecut cu vederea.


Prevenirea este cea mai buna protectie impotriva bolilor. Iar cele “67 de secrete pentru un stil de viata sanatos” va ajuta sa scapati de boli si de stresul imens cauzat de controale, medicamente, internari prin spitale, interventii chirurgicale.
Iata un scurt fragment din Ghidul "67 de secrete pentru un stil de viata sanatos":
1. Mancati cat mai multe legume proaspete. Consumul de legume proaspete (de preferat nepreparate termic) reprezinta o sursa excelenta de vitamine si minerale pentru organism. Legumele proaspete sunt o solutie pentru a stimula sistemul imunitar si pentru a ne tine sanatosi. La toate acestea trebuie adaugat faptul ca legumele reprezinta o sursa de fibre in acest fel reglandu-se tranzitul intestinal si scazand incidenta aparitiei tumorilor de tub digestiv. Puteti sa le consumati ca atare in salate sau preparati mancaruri la care baza este reprezentata de legume; acestea nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica.
Nutritionistii recomanda sa consumam legume la fiecare masa si chiar intre mese sub forma de gustare. Totul trebuie sa plece de la lista de cumparaturi din care nu trebuie sa lipseasca legumele. Si nu in ultimul rand trebuie adaugat faptul ca persoanele care au o dieta bazata preponderent pe legume au un nivel normal de colesterol ceea ce ii protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare.
2. Renuntati la bauturile dulci carbogazoase. Substantele acide din bauturile carbogazoase pot afecta smaltul dintilor. Potrivit cercetarilor, s-a demonstrat ca aceste bauturi cresc semnificativ incidenta bolilor dentare. Specialistii au afirmat chiar ca bauturile carbogazoase sunt mai nocive decat zaharul prezent in bomboane. Sucurile acidulate contin, pe langa acidul citric si acidul fosforic, o serie de alte substante periculoase care pot distruge smaltul dintilor intr-o proportie de 85%.
Bauturile carbogazoase, in special cele pe baza de cola, sunt cunoscute pentru continutul bogat in acid fosforic, o substanta despre care se stie ca favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi. In urma unui studiu american s-a descoperit ca persoanele care beau zilnic cel putin doua tipuri de bauturi acidulate care contin indulcitori artificiali prezinta risc dublu de a se imbolnavi precoce de insuficienta renala.
Consumul mare de bauturi carbogazoase nu contribuie doar la acumularea kilogramelor in plus, ci obliga corpul sa proceseze o cantitate mai mare de zahar. Anumiti oameni de stiinta din SUA suspecteaza ca aceasta ar fi cauza pentru care numarul de bolnavi americani cu diabet de tip 2 s-a triplat de la aproximativ 7 milioane in 1980 pana la peste 23 de milioane in zilele noastre.
3. Beti cel putin 2 litri de apa pe zi.
Avand in vedere ca aproximativ 70% din greutatea corpului este constituita din apa, este evident ca pentru a functiona la parametri maximi, celulele organismului au nevoie de aceasta. Apa indeplineste o serie de functii extrem de importante ca participarea la eliminarea toxinelor (curatand astfel organismul), mentinerea constanta a temperaturii corpului si mentinerea functiilor diferitelor sisteme (muscular, osos, nervos si circulator).
De asemenea, apa reprezinta cea mai buna metoda naturala de scadere a poftei de mancare, printr-o  hidratare corecta realizandu-se stimularea metabolismului si astfel mentinerea greutatii corporale in limite normale. Consumand in medie 2,5 litri de apa pe zi, ne mentinem tonusul si energia necesara indeplinirii activitatilor de peste zi. In caz contrar, un aport inadecvat de lichide va duce la deshidratarea organismului, aceasta manifestandu-se printr-un tablou variat in functie de cat de grave sunt pierderile. Astfel, uscaciunea gurii, oboseala, somnolenta, setea, durerile de cap, confuzia, ameteala, iritabilitate, tulburarile gastrointestinale ca: greata, varsaturile si constipatia sunt doar cateva din simptomele ce apar in cazul deshidratarii organismului. Un semn important care arata un consum insuficient de apa este inchiderea la culoare a urinei.
In ce priveste hidratarea corecta, recomandarea actuala este de a consuma in 24 de ore in jur de 8 pahare de apa (pahar de 200 de ml). Aceasta estimare este una aproximativa deoarece necesarul de apa depinde de greutate, de activitatea fizica efectuata si de temperatura mediului ambiant. De asemenea, exista cateva situatii care necesita un aport suplimentar de lichide printre care se numara sarcina, alaptatul, infectiile urinare, pietrele la rinichi, febra si tulburarile gastrointestinale de tipul diareii si a varsaturilor.
Daca sunteti interesati de acest ghid si vreti sa aflati care sunt celelalte 64 de secrete pentru un stil de viata sanatos, va invitam sa dati click aici.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.4 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre minerale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0