Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 adevaruri despre diete pe care nu vrei sa le auzi

7 adevaruri despre diete pe care nu vrei sa le auzi
Oriunde intorci capul ti se ofera cate un sfat de slabire, cate o solutie senzationala pentru a scapa de 100 de kilograme in 2 ore, cate o pilula magica care te scapa de dieta, dar si de grasime etc. Stii povestea.


Dar oricine care a incercat vreodata vreo dieta stie ca nu este usor deloc. Nu exista magie, slabitul nu are loc instantaneu si, daca este sa ne luam dupa miriada de planuri prezentate, nu exista o dieta care sa functioneze pentru toata lumea.
Exista insa niste adevaruri pe care industria dietelor ar prefera sa nu ti le spuna, dar care te pot ajuta pe tine sa ai o abordare mai realistica fata de o pierdere in greutate sustinuta.
1. Noutatile in domeniul nutritiei sunt de fapt vechi.
Citesti urmatorul titlu: „Studiu: Fructele sunt chiar mai bune pentru tine decat ti-ai imaginat”. Chiar mai avem nevoie de un motiv suplimentar pentru a manca fructe? Sau, in aceeasi ordine de idei, sfaturile bunicii legate de nutritie sunt chiar atat de diferite de cele de azi? Sunt sanse mari sa ti se fi spus mereu sa mananci fructe si legume. Problema este ca timpurile si modele fac uneori si rau. Cand s-a decis ca grasimea este rea, s-au scos si lucrurile bune din dieta. Cand nutritionistii au spus ca trebuie sa uitam de carbohidrati, am „aruncat” si mancaruri nutritive pe langa cele rele. 
2. Trebuie sa faci mai mult sport decat iti inchipui.
Auzi peste tot ca, pentru o viata sanatoasa, trebuie sa faci cel putin 30 de minute de miscare zilnic. Cei care vor insa sa slabeasca trebuie sa faca de doua ori mai mult. 
Un studiu publicat pe 28 iulie 2008 in Archives of Internal Medicine sustine aceasta concluzie. Cercetatorii au monitorizat, vreme de doi ani, 200 de femei supraponderale si obeze care au tinut dieta si au facut sport. In comparatie cu cele care au repus pe ele cateva din kilogramele pierdute, femeile care au putut sa-si mentina greutatea nou castigata au facut constant sport – cam 275 de minute pe saptamana sau 50 de minute de cel putin cinci ori pe saptamana.
Cu alte cuvinte, urcatul scarilor, mersul pe jos si gradinaritul sunt excelente pentru a ne creste energia, dar, pentru a slabi, trebuie sa faci sport cam o ora. 
3. Nu exista marime unica.
Desi majoritatea planurilor si sfaturilor de dieta par a se adresa maselor, adevarul este ca, atunci cand vine vorba de slabire, nu exista niciun plan, exercitiu sau regim care sa functioneze pentru toata lumea. 
4. O jumatate de ora de mers pe jos nu echivaleaza cu o negresa.
Este usor sa subestimezi numarul de calorii al unui aliment si la fel de usor sa supraestimezi numarul de calorii pe care le arzi prin sport.
Chiar daca faci mult sport, nu poti manca orice vrei (asta daca nu faci tot timpul gimnastica si ai metabolismul unui adolescent de 16 ani). Desi sportul arde calorii in timpul si dupa sesiunea de miscare, cand vine vorba despre persoanele supraponderale, arderea caloriilor excesive are implicatii limitate asupra reducerii greutatii corporale indenpendent de modificarile de dieta. Cu alte cuvinte, pentru a slabi, taie caloriile si fa mai mult sport.
5. Ai timp sa faci sport.
Ai timp sa verifici emailul, sa scrii pe Facebook, sa iti vezi serialul preferat, sa bei o cafea cu prietenii, sa mergi la cumparaturi de haine. Deci ai timp si pentru sport. Da, trebuie sa sacrifici timpul petrecut in fata televizorului. Dar sanatatea ta si senzatia de bine de dupa merita.
6. Daca mananci mai mult din ceva anume nu te va ajuta sa slabesti.
Industria alimentara este hotarata sa te abureasca si sa te faca sa cumperi mult. Un exemplu cunoscut este acela ca, daca mananci produse lactate mai multe, vei slabi. Numai ca un studiu recent a aratat ca nici produsele lactate, nici suplimentele de calciu nu te ajuta la slabit.
Aceasta idee de a manca mai mult dintr-un produs pentru o silueta de silfida este constant reanimata pe rafturile supermarketurilor: prajituri fara grasimi, biscuiti cu putini carbohidrati, prajituri din cereale integrale, chipsuri fara grasimi trans. 
Nu uita insa ca trebuie sa mananci mai putin, nu mai mult.
7. Caloriile care intra = caloriile care se consuma?
Se discuta mult in contradictoriu privind motivul pentru care oamenii se ingrasa. Este doar o chestiune de mai multa energie ingerata decat este consumata sau e ceva mai mult la mijloc? Conteaza si tipul de calorii pe care le mancam, iar evitarea anumitor tipuri ajuta sau previne ingrasarea? Sustinatorii dietelor fara grasimi, fara carbohidrati si ai indicelui glicemic par a nu cadea de acord.
Totusi, aproape toti sustin ca, daca bei 500 de calorii din suc, nu inseamna acelasi lucru cu a manca 500 de calorii din pui cu broccoli. Primele sunt calorii goale care nu ofera niciun beneficiu nutritional real si nu combat foamea. Fie ca subscrii ideii de a arde mai multe calorii decat mananci sau pe evitarea anumitor tipuri de calorii, un lucru e clar: trebuie sa reduci al minimum aportuld e calorii goale si sa-l maximizezi pe cel de calorii dense nutritional.

sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carbohidrati

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0