Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 aditivi alimentari din conservele de peste

de Alina Ilie la 2021-07-13
7 aditivi alimentari din conservele de peste
Expertii APC Romania, coordonati de conf. univ. dr. Costel Stanciu, au realizat analiza informatiilor de pe eticheta conservelor de peste. Astfel, au fost identificati aditivi alimentari, cum ar fi glutamatul monosodic, indulcitorii artificiali, care ne pun in pericol sanatatea.


Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania ) a analizat 33 tipuri de conserve de macrou in sos de tomate din mai multe supermarket-uri/hypermarket-uri din tara.

In compozitia conservelor de peste analizate s-au identificat urmatorii aditivi alimentari:

- guma de guar

Este un aditiv foarte des folosit in produsele alimentare din Romania. E412 este o polizaharida folosita in industria alimentara ca stabilizator, emulgator si agent de ingrosare.

- guma de xantan

E415 este folosit in industria alimentara ca stabilizator si agent de ingrosare.

- acid citric

Acidul citric este unul dintre cei mai folositi aditivi alimentari. Chiar daca se gaseste in cantitate mare in citrice, nu trebuie confundat cu acidul citric gasit in alimente.

- glutamat monosodic

Monoglutamat de sodiu – produce dureri de cap, slabiciune, greata, arsuri, astm, poate declansa Alzheimer si Parkinson. Nu trebuie consumat de femei insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani sau cardiaci.

- fosfat de diamidon hidroxipropilat

E1442 sau fosfat de diamidon hidroxipropilat este un agent artificial de ingrosare, gelifiant, agent de incarcare.

- zaharinat de sodiu

Zaharina este un indulcitor artificial care este de 200-700 de ori mai dulce decat zaharul. E954 este folosit foarte des in combinatie cu alti indulcitori pentru a ascunde defectele acestora (gust, stabilitate etc.).

- adipat de diamidon acetilat 

E1422 aditiv alimentar cu rol de agent de aglomerare, agent de ingrosare, stabilizator, emulgator si substanta - suport pentru alti aditivi.

"La alegerea unei conserve de peste trebuie sa se aiba in vedere continutul de peste din conserva, precum si compozitia sosului de tomate, evitandu-se acele conserve care au in compozitie aditivi alimentari, cum ar fi glutamatul monosodic, indulcitorii artificiali, acidul citric etc. Totodata, trebuie evitate si conservele de peste cu adaos de zahar, ulei vegetal si amidon, care de fapt mascheaza calitatea scazuta a pestelui din conserva. Consumatorii nu trebuie sa achizitioneze conservele de peste care au ambalajul bombat, lovit, cu puncte sau pete de rugina, acestea reprezentand un adevarat pericol pentru sanatatea lor" a precizat Domnul, Conf. Univ. Dr. Costel STANCIU, Presedinte APC Romania

Foto: www.midav.ma
Sursa: APC Romania

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.71 din 5 - 24 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre glutamat monosodic

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0