Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 beneficii ale consumului de ceai verde

de Sunt Fericita la 2021-02-11
7 beneficii ale consumului de ceai verde
Cu o vechime de sute de ani, ceaiul verde este unul dintre produsele cele mai recomandate pentru sanatatea organismului. Datorita proprietatilor multiple, consumul de ceai verde te poate ajuta sa previi bolile cardiovasculare, sa ai o energie debordanta si mai ales sa scapi de kilogramele nedorite. Iata de ce iti recomandat sa incluzi consumul de ceai verde in dieta ta zilnica!


7 proprietati importante ale ceaiului verde
 

Ceaiul verde are in compozitie urmatoarele ingrediente: flavonoide, taninuri catehice, galice si mixte, zaharuri, vitamina C, alcaloizi, dar si cafeina si multe alte ingrediente benefice. Are efecte calmante asupra organismului si intregului sistem nervos. Are o multime de beneficii si in tratamentele cosmetice deoarece este o sursa bogata de antioxidanti. Ceaiul este benefic pentru par, cat si pentru piele, avand rezultate intr-un timp foarte scurt.  
 
Are efect diuretic. Consumul regulat de ceai verde, 2 pana la 3 cani pe zi te poate ajuta sa scapi de constipatie, raglandu-ti tranzitul intestinal. Este produsul care stimuleaza sistemul digestiv, previne retentia de apa si deblocheaza rinichii.
 
Reduce colesterolul rau. Consumul exagerat de grasimi poate duce la formarea colesterolului rau. Ei bine, consumul de ceai verde te ajuta sa iti reglezi organimsul datorita faptului ca scade nivelul colesterolului rau din sange si creste nivelul colesterolului bun.
 
Te ajuta sa slabesti. Ingredientele din compozitia ceaiului verde te pot ajuta sa slabesti deoarece enzima responsabila de tranformarea zaharurilor consumate in zaharuri simple este blocata. Te ajuta sa iti pastrezi o glicemie constanta, sa stai departe de zaharurile care se depun, dar iti si suprima nevoia mancatului in exces.
 
Scade riscul aparitiei cariilor dentare. Dupa orice masa, intre dinti si masele, raman parti mici de mancare, care, daca nu sunt inlaturate in timp util duc la formare cariilor dentare. Ceaiul verde, consumat dupa fiecare masa te ajuta sa previi aparitia cariilor, sa elimini tartrul si sa distrugi bacteriile de la nivelul cavitatii bucale. Are un continut ridicat de fluor si te ajuta sa iti intaresti smaltul dintilor.
 
Incetineste imbatranirea. Are puterea de a combate efectele poluarii datorita antioxidantilor pe care ii contine.  Astfel, un consum zilnic de ceai verde te poate ajuta sa lupti impotriva radicalilor liberi si sa nu iei contact direct cu factorii negativi care iti influenteaza pielea. 
 
Poate vindeca astmul. Ceaiul verde contine teofilina, substanta care are rolul de a relaxa muschii care sustin tubul bronhic. Consumul regulat te poate ajuta sa reduci abilitatea astmului de a restrictiona respiratia normala.
 
Scade tensiunea arteriala. Daca suferi de o tensiune crescuta si esti predispus unor comotii cerebrale, atunci trebuie sa consumi zilnic ceai verde. Acesta te va ajuta sa previi formarea cheagurilor de sange care pot duce la formarea maladiilor.  

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0