Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 condimente si plante aromatice care se iau la tranta cu cancerul

7 condimente si plante aromatice care se iau la tranta cu cancerul
Condimentele si plantele aromatice sunt folosite de sute de ani in scopuri medicinale, cum ar fi lupta imotriva indigestiei si a altor probleme digestive. Desi stiinta nu a dat un verdict clar in privinta beneficiilor directe ale consumului anumitor condimente si plante aromatice cu privire la protectia impotriva cancerului si a efectelor sale secundare, efectele lor benefice indirecte pot fi cu usurinta recunoscute.


Un astfel de efect este aroma lor unica ce variaza de la puternica la blanda, fiind nevoie de cantitati mici pentru a crea o senzatie cu totul noua. Se stie ca, in cazul bolnavilor de cancer, acestia isi pierd apetitul, ceea ce poate duce la nedorite pierderi in greutate. Adaosul de ierburi si condimente poate stimula papilele gustative si revigora apetitul.

  1. Ghimbirul este folosit de multa vreme in medicina populara pentru a trata orice, de la raceala la constipatie. Poate fi folosit proaspat, in forma de pudra sau candel. Daca mananci ghimbir si produse cu ghimbit pe langa medicamente anti-greata, poti scapa de problemele de stomac din timpul tratamentelor contra cancerului.

  2. Rozmarinul este o planta aromatica lemnoasa mediteraneeana cu frunze sub forma de ace care este o buna sursa de antioxidanti. Datorita originii sale, rozmarinul este folosit in mod obisnuit in felurile de mancare mediteraneene si il vei regasi ca ingredient principal in retetele italienesti. Poate da aroma supelor, sosurilor pe baza de rosii, painii si alimentelor pline de proteine, cum ar fi carnea de pui, de vita sau de miel. Rozmarinul ajuta la detoxifiere, schimba gustul, lupta cu indigestia, flatulenta si alte probleme digestive, dar si cu pierderea apetitului.

  3. Turmericul este o planta din familia ghimbiruluicare face curry-ul galben si ii da aroma distincta. Curcumina este o substanta activa din turmeric, ea este antioxidanta si are proprietati antiinflamatorii, impiedicand dezvoltarea cancerului. Suplimentele cu extract de turmeric sunt studiate momentan pentru a vedea daca pot preveni si trata anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel de prostata, de colon, de san si de piele. Rezultatele sunt promitatoare, dar testele au fost efectuate doar pe animale de laborator.

  4. Ardeii iuti contin capsaicina, un compus care indeparteaza durerea. Cand este aplicata local pe piele duce la eliberarea unei substante chimice numita substanta P. Dupa ce se continua aplicarea, in cele din urma, cantitatea de substanta P scade, reducandu-se durerea in zona respectiva. Ceea ce nu inseamna ca trebuie sa te freci cu ardei iuti pe corp. Trebuie sa ai mare grija, sa nu dobandesti arsuri. Exista creme cu capsaicina.

  5. Usturoiul face parte dintr-o familie care mai include si prazul, ceapa, salotele si arpagicul. Are un continut ridicat de sulf si este si o sursa buna de arginina, oligozaharide, flavonoizi si seleniu, toate acestea fiind benefice pentru sanatate. Compusul activ din usturoi, alcina, ii da mirosul caracteristic care este produs cand bulbii sunt taiati, zdrobiti sau afectati in vreun fel. Cateva studii arata cum un consum ridicat de usturoi reduce riscul aparitiei cancerului de stomac, colon, esofag, pancreas si san. Inhiba infectiile bacteriene si formarea substantelor cauzatoare de cancer, sustinand repararea ADN-ului. Usturoiul sprijina detoxifierea si sprijina sistemul imunitar, ajutand si la scaderea tensiunii arteriale.

  6. Menta este folosita la domolirea simptomelor de indigestie, crampe si diaree. Le este de ajutor celor cu sindromul colonului iritabil si al celor care sufera de toxiinfectie alimentara. Calmeaza muschii stomacului si imbunatateste functionarea fierei, permitandu-i bolului alimentar sa treaca mai repede prin stomac. Alina si durerea de gat.

  7. Musetelul poate ajuta la depasirea tulburarilor de somn. Gargara cu ceai musetel alina aftele care apar in urma chemoterapiei si a terapiei cu radiatii. Ceaiul de musetel alina si crampele stomacale, caci ajuta la relaxarea contractiilor muschilor, mai ales a celor fini din intestine.

    Sursa: dummies.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lupta contra cancerului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ghimbir

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0