Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci pe stomacul gol

de Viorica Ghinea la 2020-03-05
7 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci pe stomacul gol
Cu siguranta stii deja ca ceea ce mananci iti influenteaza sanatatea, insa ceea ce consumi pe stomacul gol are un impact mult mai mare asupra corpului tau. Probabil ca ai incalcat deja cel putin una dintre regulile alimentare de mai jos, insa de acum incolo vei sti ca trebuie sa eviti aceste obiceiuri. Asadar, iata ce lucruri nu ar trebui sa faci pe stomacul gol!


Ce sa nu faci pe stomacul gol


1. Nu lua antiinflamatoare

Paracetamolul, aspirina si alte medicamente de acest tip nu ar trebui niciodata administrate pe stomacul gol. Nu numai ca isi pierd din eficacitate, dar iti pot provoca si probleme de sanatate (hemoragii gastrointestinale). Ca sa inlaturi efectele negative ale acestor medicamente, consuma lapte ori multa apa, depinde ce ai la indemana.


2. Nu consuma cafea

Daca te numeri printre impatimitii cafelei, cu siguranta obisnuiesti sa te rasfeti dimineata, imediat ce te-ai ridicat din pat, cu o ceasca de cafea. Evita sa mai faci acest lucru pe stomacul gol pentru ca te poti alege cu arsuri gastrice si alte probleme digestive.  In plus, in loc sa te simti energica, vei avea o stare de moleseala intreaga zi. Daca nu poti sa renunti la aceasta rutina, cel mai bine este sa iti pui lapte in cafea pentru a reduce din efectele neplacute.


3. Nu bea alcool

Daca consumi alcool pe stomacul gol, rata acestuia de absorbtie creste cu un factor de 2, ceea se poate fi asociat cu administrarea bauturii direct in vena. Probabil ai observat deja ca te imbeti mai repede daca nu ai avut o masa copioasa inainte. Principalele efecte negative ale alcoolului se resimt asupra ficatului, a rinichilor si a inimii. Un sandwich mic te va salva de senzatiile neplacute pe care le poate oferi alcoolul consumat pe stomacul gol.


4. Nu mesteca guma

Alt obicei pe care ar trebui sa il eviti de acum incolo pe stomacul gol este mestecarea gumei. In acest timp, stomacul tinde sa secrete mai mult suc digestiv, ceea ce poate conduce la gastrita cu timpul. De altfel, exista studii care demonstreaza faptul ca oamenii care mesteca guma pe stomacul gol tind sa consume dupa aceea preparate de tip junk food, nu fructe si legume.


5. Nu te culca cu stomacul gol

Un alt lucru pe care nu ar trebui sa il faci pe stomacul gol este dormitul nemancata. Nu numai ca nu te vei putea odihni corespunzator, dar si sanatatea ta va fi afectata. In plus, a  doua zi vei simti nevoia sa dublezi portia de mancare pentru a acoperi lipsa de peste noapte, ceea ce iti poate afecta silueta. Solutia este sa consumi un pahar de lapte caldut cu putina miere inainte de culcare. Vei dormi ca un bebelus.


6. Nu realiza un atrenament intens

Exista specialisti care afirma ca arzi mai multe calorii daca te antrenezi pe stomacul gol, insa nu ar trebui sa tii cont de acestia. Ai nevoie de o masa bogata in proteine pentru a creste masa musculara si pentru a rezista mai mult in timpul antrenamentului. Daca nivelul de energie scade, cum crezi ca te vei putea antrena eficient? O gustare sanatoasa pe baza de cereale iti va oferi impulsul de care ai nevoie. Nu uita ca nu este indicat nici sa faci exercitii fizice avand stomacul incarcat.


7. Nu consuma sucuri din fructe citrice

Fructele citrice pot sa irite mucoasa stomacului din cauza acidului prezent in compozitie, asa ca este mai bine sa le eviti pe stomacul gol. Totusi, daca iti place sa bei suc de fructe citrice dimineata ori intre mese, macar dilueaza-l cu apa intr-o proportie de 1:1.


Evita sa mai faci aceste lucruri pe stomacul gol si iti va fi mult mai usor sa ai grija de sanatatea corpului tau.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 15 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cafea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe citrice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gastrita

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alcool

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0