Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 lucruri pe care nu le inveti la scoala

de Alina Negrutiu la 2014-04-23
7 lucruri pe care nu le inveti la scoala
Educatia de baza se construieste pe citit, scris si socotit. Dar stii deja ca unele dintre cele mai importante lectii se invata in afara clasei. Unii trebuie sa invete luand-o pe drumul greu, altii pe cel drept, avand mai mult noroc. O sa incerc azi sa te ghidez pe calea mai usoara, oferindu-ti in dar 7 lectii pe care mi le-am asumat eu.


1. Intrebarile importante nu au raspunsuri. 
Daca toate momentele importante si ssolicitante ale vietii ar avea raspunsuri, toata lumea ar trece peste ani fara sa traiasca propriu-zis. Nu te simti frustrata daca te confrunti cu o situatie complicata care nu are raspunsuri. Viitorul este captivant si infricosator in mod intemeiat. Asa ca, in loc sa te ingrijorezi, alege cursul vietii pe care ti-l doresti si apoi munceste din greu sa-l transformi in realitate.
2. Viata este un maraton, nu o cursa.
Pare un cliseu, este adevarat, dar majoritatea incearca sa sprinteze. Fie ca-si dau seama, fie ca nu. Nu exista „primul loc” in viata. Comparatiile te fac nefericita, nu vei mai fi recunoscatoare pentru nimic si nici nu-ti vei da seama de ce minuni ti se intampla. Pentru a fi cea mai fericita posibil, concentreaza-te pe atingerea obiectivelor personale conform unei planificari ce ti se potriveste. Oamenii sunt promovati, se logodesc si isi pun bazele propriei familii in etape complet diferite ale vietii lor. Nu exista un moment corect, potrivit pentru aceste lucruri.
3. Sari in apararea ta.
Exista moduri gratioase, si totusi, asertive prin care sa ceri ceea ce vrei. Invata-le si vei detine cheile usilor care te duc unde vrei in viata.
4. Este cea mai mai pierdere de timp sa te ingrijorezi in legatura cu lucruri pe care nu le poti controla.
De-a lungul vietii, vei da peste situatii pe care o sa vrei sa le controlezi, dar rezultatul este 100% decis in afara ta. Si asta se intampla cu un motiv. Daca am putea controla totul, viata ar fi o poveste pre-scrisa. Nu ar mai exista anticipatie si nu am mai invata nimic. Poti trai o viata lipsita de stres daca renunti la ce nu poti stapani.
5. Sportul si starea de bine nu au nimic de-a face cu cifrele.
Odata ce iti dai seama ca a-ti trata corpul bine si a fi sanatoasa nu inseamna sa fii „perfecta”, iti vei elibera mintea. Sportul, miscarea au in vedere sa-ti puna sangele in miscare, sa pompeze oxigen inspre creier, sa-ti intaresti inima si muschii, beneficiind de dumnezeiestile endorfine. Cu cat iti accepti mai repede fizicul, cu atat te vei indragosti mai repede de trupul tau si-l vei trata ca pe un templu.
6. Fa in asa fel incat mama ta sa fie mandra de tine.
Cand vine vorba de a face diferenta dintre rau si bine, intreba-te daca mama ta (sau orice alt mentor ai avea) ar fi mandra de tine ca ai luat decizia de fata. Este simplu sa trecem cu vederea de unde venim, cine ne-a adus pe lume si sacrificiile pe care cei iubiti le-au facut pentru ca noi sa fim fericiti. Ceea ce nu inseamna ca trebuie sa te retii de la asumarea riscurilor sau de la a incerca lucruri noi, caci asta inseamna, de fapt, viata. Numai ca trebuie sa te asiguri ca ai o busola morala in minte. Onoreaza-ti familia prin alegeri pe care ei le-ar aproba si iti garantez ca te vei uita in urma cu mai putine regrete.
7. Nu exista viata perfecta.
Scopul general al multora pare acela de a gasi partenerul perfect, de a ajunge la greutatea perfecta, de a pune mana pe slujba perfecta sau de a purta hainele perfecte. Problema este ca niciunul din lucrurile astea nu exista. Eroarea insoteste viata si ea o face pe aceasta sa fie nebuna, provocatoare, frumoasa. Eroarea este o oportunitate de invatare, ea faciliteaza schimbarea si te ajuta sa nu te blochezi in aspecte negative. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lectii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata perfecta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mama

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0