Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 motive pentru care nu poti sa dormi

7 motive pentru care nu poti sa dormi
Auzim asta tot timpul: asigura-te ca dormi suficient in fiecare noapte pentru a-ti imbunatati sanatatea fizica si mentala. Desi stim ce avem de facut, este foarte greu pentru multi oameni sa atinga acest obiectiv in fiecare seara. mai rau, in serile in care ne decidem sa facem din somn o prioritate, pretioasele ore pe care vrem sa le petrecem cu ochii inchisi sunt si mai greu de obtinut decat ne-am dori, ducand la frustrare si insomnii.


Se pare ca exista anumiti hoti de somn carora trebuie sa le acordam atentie pentru a dormi bine in fiecare noapte. Iata o lista a celor mai des intalniti dintre ei.
1. Dormitorul tau este prea cald. Insisti prea tare prea crearea unui mediu asemanator unui cocon pentru a dormi. Desi te simti bine la caldurica, o camera prea incalzita (sau prea friguroasa) duce la multiple treziri in timpul noptii, somnul fiind, in aceste conditii, foarte putin reconfortant. 
2. Ai baut un pic prea mult. Ceea ce se aplica si incazul bauturilor alcoolice, dar si al celor non-alcoolice. Pentru ca consumul ridicat de lichide presupune multe vizite la toaleta i timpul noptii. In plus, alcoolul consumat aproape de ora de culcare iti face somnul mai usor si mai divizat. Desi alcoolul te face somnoroasa, calitatea somnului in general este mai slaba. 
3. Ora de gimnastica este prea tarziu stabilita. Daca faci sport in intervalul de trei ore inainte de somn, iti vei stimula excesiv organismul, caci sportul activeaza creierul si incalzeste organismul, ceea ce interfereaza cu somnul. Daca nu poti muta ora de gimnastica in intervalul de patru-sase ore inainte de somn, gandeste-te sa o muti dimineata. Lumina puternica te trezeste si ea la viata si asta consolideaza un ciclu de somn sanatos.
4. Ai facut dus prea aproape de ora de somn. Temperatura corpului scade un pic cand adormi. Asta daca se intampla sa fii dintre norocosii care dorm bine. Daca insa faci dus inainte de somn, te incalzesti prea tare si nu vei dormi cum trebuie.
5. Cina a fost prea grea si luata prea tarziu in noapte. Alimentele grase sau extra-condimentate consumate in intervalul de pana trei ore inainte de somn  iti stimuleaza prea tare organismul pentru a te mai lasa sa dormi noaptea. 
6. Esti coplesita de stres. Stresul este una din  cauzele dificultatilor de somn. Solutiile nu ne vin d eobicei in timpul noptii si ajungem sa ne ingrijoram intr-un mod neproductiv. Daca nu poti dormi, ridica-te din pat, sta in alta camera cu lumina data mic si fa ceva relaxant care iti ia mintea de la probleme. Scrie o lista cu lucrurile pe care le ai de facut inainte de a merge la somn, pentru a-ti elibera mintea.
7. Ti-ai baut cafeaua de dupa-amiaza. Cafeina iti ramane in corp pana la 12 ore si o gasesti in cafea, ceaiuri, bauturi racoritoare, ciocolata si unele medicamente. Cafeina te impiedica sa adormi, dar duce si la somn intrerupt. Ia in considerare solutia de a te plimba un pic dupa pranz sau de a-ti lua pranzul langa o fereastra mare, pentru ca lumina soarelui sa te „trezeasca” in mod natural. Sportul in aer liber poate fi la fel de revigorant ca o cana de cafea.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0