Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 obiceiuri care te ingrasa

7 obiceiuri care te ingrasa
Daca ar fi usor sa slabim, niciuna dintre noi nu ar mai fi supraponderala. Din nefericire, realitatea nu poate fi contestata: o omleta din oul intreg este mult mai delicioasa decat una din albusuri, iar cartofii prajiti sunt mai gustosi decat salata verde. Pana si puiul are un gust mai savuros cand este prajit decat atunci cand este pus pe gratar.


Pe de alta parte, o greutate sanatoasa iti da o stare de bine neegalata de senzatia unor kilograme in plus de care nu poti scapa. Iar aceasta greutate sanatoasa este mult mai usor de obtinut daca inveti sa faci numai alegerile corecte. 
OBICEIUL NUMARUL 1: PREGATIREA DEFECTUOASA.
Umple-ti frigiderul si camara cu alimente sanatoase – proteine slabe, carbohidrati integrali, legume fara amidon si grasimi bune – ceea ce isneamna ca vei fi pregatita ce trebuie atunci cand ti-e foame. La fel, cand te duci la vreun restaurant, fa-ti un plan de bataie, sa nu cazi asa de usor in ispita.
Pregatirea presupune si cunoasterea alimentelor dupa care tanjesti si contracararea impulsurilor cu alternative corecte. Daca dulciurile sunt slabiciunea ta, tine la indemana fructe proaspete.
OBICEIUL NUMARUL 2: NU BEI SUFICIENTA APA.
Daca bei atata apa cat trebuie, vei fi mai sanatoasa, vei avea o piele mai frumoasa, oase mai puternice, un sistem digestiv performant, o memorie surprinzatoare. Si te va ajuta si sa slabesti.
Oboseala este primul semn al unei deshidratari minore. Multi oameni intepreteaza moleseala ca semn de foame, asa ca mananca sa-si creasca nivelul de energie.
Cu cat bei apa mai multa, cu atat iti ajuti corpul sa scape de kilogramele nedorita. 
De cata apa este deci nevoie? Nu exista o cantitate recomandata general valabila, caci depinde de fiecare organism in parte.
Dr. Mihaela Bilic spune ca nu e neaparat nevoie sa bei doi litri de apa pe zi, cantitatea necesara depinzand de temperatura, nivelul activitatii fizice si nevoile organismului. „Apa trebuie bauta cand simti nevoia, un aport zilnic de prea multe lichide ducand doar la eliminarea unei cantitati mari de urina diluata”, spune medicul.
Dr. Bilic mai adauga faptul ca nu exista riscul de deshidratare decat daca suntem in desert si nu avem surse de apa la indemana. Altfel, organismul cere cantitatea de apa de care are nevoie.
OBICEIUL NUMARUL 3: NU MANANCI SUFICIENTE PROTEINE.
Persoanele care isi iau cea mai mare parte din caloriile zilnice din carbohidrati nu vor slabi prea usor. Este bine sa includem cate o portie de proteine la fiecare masa. Organismul foloseste de doua ori mai multa energie pentru procesarea proteinelor decat o face in cazul carbohidratilor si a grasimii, ceea ce inseamna ca ardem ami multe calorii cand digeram proteinele.
OBICEIUL NUMAR 4: BEI PREA MULTE CALORII.
Caloriile care iti intra in corp in forma lichida sunt ineficiente. Ele conteaza la numarul total de calorii pe zi, dar nu te fac sa te simti satula. 
OBICEIUL NUMARUL 5: NU DORMI SUFICIENT.
Nu trebuie sa fii tot timpul constienta ca sa slabesti. Obtinerea unei cantitati indestulatoare de somn pare sa fie si ea un factor major in obtinerea si mentinerea unei greutati sanatoase.
Motivul rezida in echilibrul hormonilor leptina si grelina. Daca nu dormi, scade nivelul de leptina si creste cel de grelina care-ti creste, la randul lui, apetitul. Nivelul scazut de leptina te face sa nu fii satula dupa ce mananci si sa te simti mai infometata cand esti treaza.
OBICEIUL NUMARUL 6: SARI PESTE MICUL DEJUN.
Un mic dejun corect si consistent iti pune metabolismul pe roate, foratandu-l sa inceapa sa arda calorii. Daca nu ti-e foame la primele ore ale zilei, incearca totusi sa mananci ceva in primele doua ore dupe ce te-ai trezit.
OBICEIUL NUMARUL 7: ITI FACI CUMPARATURILE PE CULOARELE DIN CENTRU ALE SUPERMARKETULUI.
Regula de baza cand mergi al cumparaturi este sa cumperi din articolele puse cat mai aproape de pereti, acolo unde se gasesc verdeturile, fructele, lactatele si carnea. In mijloc sunt alimentele procesate pe care trebuie sa le eviti.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hidratare

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0