Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 Sfaturi pentru prevenirea varicelor

7 Sfaturi pentru prevenirea varicelor
Varicele reprezinta cea mai des intalnita afectiune a venelor. In marea majoritate a cazurilor, varicele apar la nivelul membrelor inferioare. Daca venele afectate de varice sunt pozitionate superficial, devin vizibile si dilatate. In afara aspectului inestetic, varicele pot provoca senzatia de oboseala, de durere si de greutate in membrul afectat. In stadiu avansat, varicele se pot rupe, cauzand vanatai sau chiar leziuni deschise, ulceratii care se pot infecta.


Varicele pot sa apara atat la femei, dar si la barbati. Desi exista si persoane tinere cu varice, probabilitatea aparitiei varicelor creste semnificativ odata cu varsta. Cauzele varicelor nu sunt exact cunoscute sau, mai bine spus, nu este exact inteles mecanismul de aparitie a lor. Se stie, insa, ca varicele pornesc de la deficientele functionale ale valvelor venoase, care nu mai opresc eficient sangele ce tinde sa coboare. Desi mecanismul de aparitie a varicelor nu este bine cunoscut, anumiti factori de risc au putut fi izolati.

Pornind de la acesti factori de risc, va oferim in continuare sfaturi utile care va vor ajuta sa reduceti semnificativ riscul de aparitie a varicelor:
1) - faceti sport in mod regulat, acordand o atentie speciala membrelor inferioare. Mersul rapid pe jos, jogging-ul, mersul pe bicicleta, inotul, aerobicul sunt activitatile fizice indicate in mod expres pentru prevenirea varicelor. Atentie: sporturile de explozie si de forta, practicate la limita, tind sa agraveze varicele si efectele lor nedorite. In schimb, nu exista dovezi ca astfel de sporturi/exercitii influenteaza in vreun fel riscul de aparitie a varicelor;
2) - evitati sa stati pe scaun perioade lungi de timp fara a va ridica din cand in cand. Si statul in picioare pentru intervale mari creste riscul de formare a varicelor. Un aspect particular aici este cel al calatoriilor lungi cu avionul: acestea cresc atat riscul de formare a varicelor, cat si pe cel de aparitie a cheagurilor de sange la nivelul picioarelor, cheaguri cu potential periculos (pot ajunge la plamani, inima, creier provocand embolii). Asocierea dintre calatoriile cu avionul pe distante mari si fumat este periculoasa in acest sens, devenind si mai riscanta daca adaugam si folosirea anticonceptionalelor.
3) - mentinandu-va masa corporala in limite normale este mai putin probabil sa faceti varice;
4) - nu purtati pantaloni, ciorapi ori cizme prea stranse;
5) - nu va expuneti picioarele la caldura prea intensa: epilarea cu ceara, soarele intens, baile fierbinti, sauna maresc riscul de aparitie a varicelor;
6) - dormiti cu picioarele la nivelul trunchiului, nu mai jos (dormind cu ele mai sus de trunchi este si mai bine pentru picioare, dar creste riscul pentru probleme mai grave, ca de exemplu accidentul vascular cerebral).
7)  cand faceti dus, alternati, la nivelul picioarelor, apa calda (dar nu fierbinte!) cu apa aproape rece (dar care sa nu va provoace disconfort).
Varicele se pot trata eficient (medicamentos/prin injectii, cu laser, chirurgical), dar, desigur, este intotdeauna mai bine sa prevenim decat sa tratam!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.47 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varicele

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre picioare

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0