Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

70% din durata procesului de fabricare a unui vaccin il reprezinta testarea sigurantei acestuia

de Viorica Ghinea la 2017-04-28
70% din durata procesului de fabricare a unui vaccin il reprezinta testarea sigurantei acestuia
Procesul de fabricare a unui vaccin, din momentul achizitiei materiei prime si pana cand acesta ajunge sa fie distribuit este unul complex, supus unei testari riguroase realizate de producator, de autoritatile din tara care produc vaccinul, dar si de autoritatile din tara in care se distribuie vaccinul.


'Perioada de productie a unui vaccin dureaza intre 3 luni si 2 ani in functie de tipul vaccinului. Pe tot parcursul procesului de fabricare vaccinul este testat de sute de ori pentru a se asigura calitatea si eficienta acestuia. Un vaccin a carui productie a fost demarata in trimestrul 1 al acestui an, va fi gata pentru distributie in trimestrul 4 al anului 2019. Tocmai de aceea este important ca anticiparea nevoii de vaccinare sa fie una conform cu realitatea si transmisa producatorilor in timp util (...)', a declarat Liviu Popescu, Director Relatii Externe Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda o acoperire vaccinala de 95%, insa conform Societatii Romane de Microbiologie, Romania inregistreaza procente sub 75%. Mentinerea unui nivel ridicat de acoperire vaccinala contribuie la pastrarea imunitatii de grup si, implicit, la protejarea celor care nu pot fi imunizati pentru ca inca nu au ajuns la varsta necesara pentru a li se administra un anumit vaccin sau pentru ca starea lor de sanatate nu permite imunizarea.

'Este important ca toti parintii sa fie convinsi de faptul ca vaccinurile sunt sigure, sunt eficiente si protejeaza copilul de afectiuni severe. Tusea convulsiva, difteria, poliomielita, tetanosul neonatal sunt afectiuni grave, rar intalnite astazi datorita vaccinarii, care odata contractate au consecinte majore asupra dezvoltarii copilului si pot duce in unele cazuri la deces. Scaderea ratei de vaccinare va duce in timp la cresterea incidentei acestor afectiuni. Sunt multe mituri care circula in ceea ce priveste continutul vaccinurilor. Ii sfatuiesc pe pacienti sa discute toate temerile pe care le au legate de vaccinare cu medicii de familie sau medicii pediatri, pentru a fi corect informati si pentru a intelege ca vaccinarea este cea mai buna metoda de protejare a nou-nascutilor impotriva bolilor care pot fi fatale', a declarat Dr. Valeria Herdea, Presedinte Asociatia Romana pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie.

In prezent, la nivel mondial, sunt disponibile vaccinuri pentru 28 de afectiuni si alte 180 de vaccinuri sunt in proces de cercetare si dezvoltare.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vaccin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli infectioase

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0