Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

8 alimente care reduc riscul de cancer

8 alimente care reduc riscul de cancer
8 alimente care reduc riscul de cancer
SanatateCancer

Pentru a reduce riscul de cancer este esential sa includeti in dieta cereale integrale, usturoi, fructe de padure, rosii, spanac, turmeric, ghimbir si oregano. De asemenea, este important sa renuntati la fumat si sa consumati alcool cu moderatie.


Literatura medicala arata ca exista peste 100 de tipuri de cancer, iar in fiecare an peste un trilion de dolari este cheltuit pentru tratarea bolii. In cele ce urmeaza, iata ce alimente reduc riscul de cancer:

1. Cereale integrale

Prin continutul ridicat de fibre si antioxidanti, cerealele integrale sunt de mare ajutor in prevenirea cancerului colorectal. Pe de alta parte, painea, cartofii cresc rapid glicemia.

2. Usturoi

Cel mai cunoscut ingredient activ din usturoi este alicina, care are capacitatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, inducand apoptoza. Alicina este un antioxidant puternic, scade riscul de cancer de esofag, colon si stomac.

3. Fructe de padure

Consumul de fructe de padure este esential in prevenirea cancerului. Contin antioxidanti care previn formarea tumorilor maligne.

4. Rosii

Licopenul este un ingredient activ puternic din interiorul tomate, cu proprietati antioxidante. Potrivit unui studiun recent, poate preveni cancerul de prostata.

5. Spanac

Legumele cu frunze verzi au fost apreciate intotdeauna pentru beneficiile pe care le ofera sanatatii. datorita continutului de luteina, zeaxantina si betacaroten. Contine compusi care stopeaza cresterea celulelor canceroase.

6. Turmeric

Ingredientul activ din turmeric, curcumina, induce apoptoza celulelor canceroase. Despre beneficiile pe care le ofera organismului am mai vorbit aici>>

7. Ghimbir

Ghimbirul contine doua ingrediente active, gingerolul si zingerone, care au proprietati anti-inflamatorii si antioxidante. Acestea pot neutraliza radicalii liberi care afecteaza celulele.

8. Oregano

Oregano este capabil sa neutralizeze substantele cancerigene in organism, datorita prezentei carvacrolului, ingredientul activ din compozitia sa.

Sursa: organicfacts.net
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cereale integrale

Spune-ne opinia ta despre "8 alimente care reduc riscul de cancer"



5 + 8 =

Cele mai citite articole

Cresterea in greutate favorizeaza acumularea depozitelor de grasime in organism. Acestea pot afecta ...
Magneziul este responsabil pentru numeroase procese biologice. Este al patrulea mineral din punct ...
Milioane de oameni din intreaga lume doresc sa scape de excesul de grasime abdominala. Aceasta este ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Pentru cei cu ameteli... si eu am avut si am citit mult despre cum se trateaza... singurele efecte ...
Buna ziua, mult timp am neglijat , dar dupa ce mi-am facut analizele si mi-a iesit o carenta de ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton