Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 cauze surprinzatoare ale durerilor de spate

8 cauze surprinzatoare ale durerilor de spate
Durerile de spate ne afecteaza ritmul si modul de desfasurare a activitatilor zilnice. Scaunul de la birou, geanta prea grea purtata pe umar, sandalele nepotrivite sau salteaua veche afecteaza pozitia corpului ducand la dureri severe de spate.


Durerile de spate sunt influentate de pozitia corpului, de miscarile bruste, de statul prelungit pe scaun, de dieta, chiar si de stres. Descopera prin randurile de mai jos 8 cauze surprinzatoare ale durerilor de spate!
Dormi pe o saltea veche
Potrivit National Sleep Foundation, o saltea poate fi folosita maxim 10 ani. Daca este prea veche, spatele tau va avea de suferit. Asadar, este timpul sa cumperi una noua, care sa nu fie nici prea tare, dar nici prea moale, care sa permita coloanei tale sa stea dreapta in timp ce dormi.
Geanta prea grea
Daca ai obiceiul de a lua in poseta lucuri de care nu ai nevoie, spatele tau va avea de suferit. Purtarea unei genti prea grele pe o parte a corpului iti va provoca dureri ale umerilor.
Specialistii americani spune ca geanta ta nu trebuie sa aibe o greutate mai mare de 10% din greutatea corpului.
Porti tocuri inalte
Tocurile foarte inalte te forteaza sa iti arcuiesti spatele, punand presiune pe articulatii. Spre exemplu, sandalele fara bareta de sustinere din fata pot provoca dureri de picioare, deoarece greutatea corpului este distribuita in mod inegal.
Stai prea mult pe scaun
Statul pe scaun un timp indelungat diminueaza cantitatea de sange catre discurile intervertebrale. Multi dintre noi nu avem o postura corecta pe scaunul de la birou, in fata calculatorului, iar din aceasta cauza avem dureri de gat si de spate. Muschii spatelui sunt slabiti si pot aparea dureri in aceasta zona.
Cand stai pe scaun, presiunea asupra coloanei vertebrale este cu 40% mai mare decat daca ai sta in picioare.
Supararea
Cercetatorii de la Duke University au aratat ca personale care sunt depresive, nervoase si furioase resimt mai tare durerea de spate. “Emotiile noastre, tensiunea musculara si gandurile pot influenta direct durerile de spate” explica cercetatorul James Carson.
Pe langa faptul ca supararile te epuizeaza psihic, acestea cauzeaza dureri de spate. Invata sa ierti, inlocuind gandurile negative cu cele pozitive.
Stresul
Cand esti stresata, muschii de la gat si spate se contracta si vei sta incordata toata ziua.
Eviti sportul
Sportul te ajuta sa te mentii in forma. Daca nu faci exercitii fizice, muschii vor fi slabiti. Specialistii recomanda exercitiile Pilates si abdomene.
Manaci des la fast food
Caloriile in exces si alimentele lipsite de nutrienti duc la cresterea in greutate. Iar persoanele supraponderale au un risc crescut de osteoartrita.
Este bine de retinut ca durerile de spate pot fi indepartate cu ajutorul unor remedii naturiste, fara a apela la medicamente.

Sursa: care2.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dureri de spate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturiste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicamente

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0