Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 lucruri pe care este mai bine sa le faci seara, nu dimineata

de Viorica Ghinea la 2020-01-17
8 lucruri pe care este mai bine sa le faci seara, nu dimineata
Se spune ca ziua buna se cunoaste de dimineata, dar adevarul este ca, daca o organizezi cu o seara inainte, iti va merge mult mai bine. Specialistii Bright Side ne indeamna sa facem anumite activitati seara, nu dimineata. Iata mai jos despre ce este vorba!


 Viata ta se va imbunatati considerabil dupa ce vei face aceasta schimbare in rutina ta zilnica.

1. Consuma carne ori branza


Mos Ene se lasa rugat in fiecare seara? De vina s-ar putea sa fie faptul ca nu te hranesti adecvat la cina. Multe persoane tind sa manance foarte putin la ultima masa a zilei, astfel ca se confrunta cu insomnie. De aceea specialistii recomanda consumul de carne ori de branza seara. Ambele alimente reprezinta o sursa bogata de proteine si de triptofan, un aminoacid care contribuie la obtinerea unui somn de calitate. O portie mare de legume s-ar putea sa iti provoace balonare si gaze intestinale.

2. Iesi la o scurta plimbare


O plimbare scurta inainte de culcare te poate ajuta sa iti limpezesti mintea. Acest obicei nu te va ajuta doar sa obtii echilibrul interior, ci si sa te mentii in forma. Astfel vei arde mai usor caloriile consumate pe timpul zilei.

3. Fa-ti planuri pentru a doua zi


Nu lasa pe dimineata ce poti face seara. Desi nivelul tau de energie nu mai este acelasi ca la inceputul zilei, macar te vei asigura ca vei incepe cu dreptul ziua urmatoare. Dimineata, atunci cand esti pe graba, lucrurile nu vor mai iesi asa cum te astepti.

4. Aeriseste camera


Obisnuiesti sa aeriseste camera numai dimineata? Stiai ca este mai bine sa deschizi ferestrele seara, inainte de culcare? Nu este nevoie sa le tii mult timp deschise, ci doar cateva minute, cat sa improspatezi aerul din camera.

5. Pregateste-ti pranzul si tinuta in avans


Iti ia mult timp sa te organizezi dimineata? Atunci este cazul sa iti schimbi rutina. Pregateste-ti pranzul pentru la munca si tinuta de seara si vei economisi timp pretios dimineata. Astfel vei incepe ziua mult mai relaxata.

6. Fa dusuri fierbinti


Sa faci un dus fierbinte dimineata nu este una dintre cele mai bune idei. Astfel iti schimbi temperatura corpului si acest lucru va fi ca o invitatie la somn. Insa, acest obicei iti poate aduce multe beneficii daca il realizezi seara: ofera relaxare, deschide porii pielii si echilibreaza nivelul zaharului din sange.

7. Invata


Creierul memoreaza mai bine seara decat dimineata. Nu degeaba multi studenti care aleg acest moment al zilei sa invete au mai mult succes la examene. Uita de telefoane, tablete si laptopuri! Vei reusi sa inveti mai bine si mai repede daca folosesti metoda veche – cartile.

8. Piaptana-te


Pieptanatul este unul dintre obiceiurile peste care nu treci dimineata, insa pe care il mai sari din cand in cand seara? Atunci s-ar putea sa descoperi cu surprindere ca, daca faci acest obicei la ceas de seara, podoaba ta capilara va deveni mai bogata si mai stralucitoare. Pieptanatul curata parul de impuritati si de celulele moarte ale scapului. In plus, realizeaza si un masaj al pielii capului pentru a stimula circulatia sanguina din aceasta zona.

Parul tau va arata mult mai bine dimineata si nu vei mai pierde minute in sir pentru a-l aranja.



Esti dispusa sa iti schimbi ritualurile de seara si sa le inlocuiesti cu cele descrise mai sus?



Foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 24 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obiceiuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rutina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn de calitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre insomnie

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0