Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 substante toxice din produsele cosmetice

8 substante toxice din produsele cosmetice
Femeile absorb anual, in medie, 2,3 kilograme de substante toxice prin intermediul produselor cosmetice uzuale, arata datele unui studiu din Marea Britanie. Stii care sunt chimicalele periculoase din produsele de ingrijire?


Produsele cosmetice ascund substante chimice periculoase pentru sanatatea noastra. Aceste ingredientele toxice sunt absorbite rapid in piele. Odata patrunse in piele, acestea pot ajunge in vasele limfatice si apoi in sange care le va raspandi la nivelul ficatului, creierului si rinichilor. Astfel, pot aparea stari de voma, iritaţii ale pielii, boli dermatologice, alergii.
Citim si auzim adeseori atentionari pe tema aceasta, insa continuam sa ne aprovizionam de la aceleasi magazine si sa folosim aceleasi tipuri de produse. Studiind atent eticheta puteti afla cate substante toxice contin aceste produse cosmetice.
Iata ce substante toxice se ascund in produsele cosmetice:
1. Parabenii (methyl, propyl, butyl, ethyl)
Parabenii inhiba dezvoltarea bacteriilor si, ca urmare, prelungesc valabilitatea produselor cosmetice. Cele mai mici probleme pe care le pot cauza parabenii sunt reactiile alergice si iritatii ale pielii. Absorbtia lor zilnica duce insa la probleme foarte grave prin perturbarea echilibrului hormonal.
2. Produsele sintetice
Sunt obtinute din petrolul procesat chimic: ulei mineral si derivate (parafina si alte petrochimicale).
Sunt deseori folosite datorita pretului scazut si a proprietatilor lor de a se integra in orice formula. Chiar si uleiurile pentru bebelusi contin ulei mineral, iar in produsele cosmetice substantele chimice mentionate au o pondere de cca 10%. Aceste produse sintetice perturba functiile hormonale, blocheaza porii, retinand toxinele si ducand la incetinirea dezvoltarii celulelor pielii. Si acestea sunt suspecte de provocarea cancerului.
3. Lauril de sodiu, sulfat de laurel sau sulfat de sodiu – (SLS)
SLS este o substanta sintetica folosita in majoritatea sampoanelor, spumantelor de baie, pastelor de dinti si a sapunurilor.
Uneori substanta este deghizata sub denumirea „derivat de nuca de cocos”. Poate provoca eczeme, dermatite si iritatii, are efecte daunatoare asupra rinichilor si ficatului.
4. Propylene Glycol
E
ste un produs sintetic petrochimic folosit ca baza, umectant si solvent in diverse produse cosmetice. Se foloseste in compozitia antiperspirantelor si deodorantelor, produse de styling, creme, ape de gura, produse pentru epilat si creme cu protectie U.V. Poate dezvolta alergii si perturbari hormonale, insa este considerat un produs cu toxicitate medie.
5. Stearalkonium Chloride
Este o substanta chimica folosita, de regula, pentru efectul sau de inmuiere. Se foloseste in: balsam de par si creme si poate duce la producerea unor reactii alergice si iritatii la nivelul ochilor, pielii si mucoaselor.
6. Butylated hydroxytoluene (BHT)
Este un ingredient cunoscut, folosit ca antioxidant in industria alimentara (E 321) si folosit pe scara larga in majoritatea cosmeticelor de ingrijire a pielii. Aceasta toxina poate afecta sistemul nervos, ficatul, rinichii, pielea si sistemul imunitar, in cazul in care concentratia sa depaseste limita admisa.
7. Parfumurile sintetice
Pafumurile sintetice din produsele cosmetice contin mari cantitati de toxine si chimicale nespecificate. Pe eticheta o sa cititi probabil cuvantul "parfum" sau "fragrance". Foarte multe parfumuri contin ftalatii (phthalates) ce pot provoca iritatii ale pielii, migrene sau ameteli si afecta sistemul nervos. Acestia au fost eliminati din mai multe produse realizate in Statele Unite, Canada si Uniunea Europeana datorita riscurilor si problemelor de sanatate.
8. Colorantii sintetici (FD&C Colour Pigments)
Colorantii sintetici sunt folositi pentru aspectul compozitiei sunt folositi si in industria alimentara. Ii puteti depista pe etichete, spre exemplu, in formula aceasta FD&C Red No. 6.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre substante toxice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cosmetice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre produse cosmetice

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0