Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 tratamente naturiste pentru vindecarea bolilor de ficat

9 tratamente naturiste pentru vindecarea bolilor de ficat
Ficatul este situat in partea superioara a abdomenului si este compus din 2 lobi inegali, stang si drept. El confera stabilitate si echilibru functiilor vitale ale organismului. Este singurul organ care se poate regenera. Nicotina, alcoolul, medicamentele, alimentele greu digerabile (grasimile, prajelile) pot afecta semnificativ functionarea ficatului. Exista mai multe tipuri de boli ale ficatului, dar cele mai importante sunt hepatitele virale, ciroza, litiaza biliara, afectiunile hepatice corelate cu consumul de alcool, cancerul hepatic. Asa cum am spus mai sus, ficatul se poate regenera, dar trebuie ajutat. Cum? Cu ajutorul remediilor naturiste care regenereaza celulele hepatice bolnave.
1. Rostopasca trateaza hepatita A, hepatita B, ciroza hepatica si decongestioneaza ficatul. Are efect tonic si regenerator, stimuleaza secretia biliara si favorizeaza eliminarea bilei. Se beau doua cani de infuzie de rostopasca pe zi (o lingurita de planta la 250 ml de apa). Atentie! Administrata in exces provoaca dureri de pancreas, hepatita, iritatii, icter.
2. Sunatoarea este antiinflamator hepatic si intestinal. Se adauga o lingurita de planta uscata la 200 ml de apa clocotita. Se lasa acoperita timp de 15-20 de minute, se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi, timp de 3 saptamani.
3. Ceaiul de anghinare scade colesterolul si elimina din corp toxinele. Are proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii sai previn bolile hepatice. Aceasta planta mentine un nivel scazut al colesterolului in sange. Se prepara o infuzie din 1 lingura frunze la 500 ml apa. Ceaiul se strecoara si se beau trei cani pe zi, cate una inaintea fiecarei mese principale. Cura trebuie sa dureze trei saptamani.
4. Si rozmarinul este foarte bun in cazul bolilor de ficat. O lingurita de planta se infuzeaza in 250ml de apa clocotita. Tratamentul dureaza doua saptamani.
5. Sucul de orz verde este benefic in cazul bolilor de ficat si bila.
6. Siropul de sfecla rosie elimina pietrele de la ficat. Se fierb 5-6 sfecle intr-un litru de apa. Siropul se bea de cateva ori pe zi, timp de 2 luni.
7. Se prepara o infuzie din radacini de papadie: o lingurita de radacini uscate se fierb  timp de 20 minute. Se beau cate 50 ml de 3-4 ori pe zi cu 15 minute inainte de masa.
8. Exista si uleiuri medicinale care combat hepatita. Uleiurile esentiale de menta si musetel stimuleaza secretia biliara si ajuta la calmarea crampelor. Se amesteca 2-3 picaturi cu o lingura de miere poliflora.
9. In tratamentul hepatitei cronice se poate consuma pe o perioada indelungata miere de albine asociata cu granule de polen. Cunoasteti si alte tratamente naturiste pentru bolile de ficat?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.59 din 5 - 37 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ficat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tratamente naturiste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hepatita a

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hepatita b

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer hepatic

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0