Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 trucuri pentru a depista timpuri cancerul la san

de Alina Negrutiu la 2014-05-28
9 trucuri pentru a depista timpuri cancerul la san
Cancerul la san este o afectiune care devine din ce in ce mai des intalnita. Expertii spun ca, desi o persoana poate sa se confrunte cu predispozitia genetica in aceasta privinta, exista pasi ce pot fi facuti pentru detectarea timpurie. Afla cat de des trebuie sa mergi la control si la cine trebuie sa mergi pentru a elimina probabilitatea suferintei in urma cestei boli necrutatoare.


Fa-ti o mamografie mai degraba cand esti mai tanara, decat cand esti mai batrana.
Ai peste 40 de ani? Este vremea sa-ti faci mamografii regulate. Conform Americand Cancer Society, femeile trebuie sa faca mamografii anuale dupa 40 de ani. Si asta pentru ca detectarea timpurie a acestuia duce la sanse mai mari de vindecare.
Alege omul potrivit pentru asta!
Poti face mamografie la orice spital, dar diagnosticul corect dupa test valoreaza greutatea lui in aur. Alege un medic experimentat in citirea mamografiilor si care a lucrat cu cevativa pacienti la viata lui. Experienta ii ofera avantajul de a identifica problemele din datele tale. Aici va pierde pariul un medic fara experienta.
Alege varianta digitala in fata celei conventionale.
Mamografia digitala este mult mai corecta cand vine vorba de detectarea oricaror probleme in tesutul dens al sanului, mai ales cand este depistat la femeile sub 40 de ani. Mai mult, tomografiile computerizate fac o treaba mai buna la detectarea cancerului cand facem comparatie cu mamografia traditionala.
Programeaza cu atentie data testului.
Majoritatea femeilor amana mamografia pentru ca le este prea teama de durere. Dar nu uita ca mamografia nu ar trebui sa doara. Pentru a ajuta la reducerea nivelului de durere, incearca sa programezi testil dupa ciclul lunar, ca tesutul mamar sa fie mai putin sensibil. In timpul testului, daca treci prin durere sau disconfort, spune-i medicului. Daca testul nu a mers prea bine, poti lua medicamente care sa inlature durerea si inflamatia.
Nu lasa frica de cancer sa te opreasca.
Daca ti-e teama de rezultatele mamografiei, trebuie sa stii ca nu esti singura. Un numar mare de femei se tem de rezultatele la test. Daca acestea sunt oarecum iesite din standard, vei fi chemata la un nou test. Dar asta nu isneamna ca ai cancer. Nu uita ca nu orice anomalie este cancer.
Ia-ti rezultatul in timp ce astepti.
Daca vrei ca anxietatea ta sa fie mai mica, programeaza-ti testele in asa fel incat sa primesti rezultatele inainte sa iesi din clinica. Daca te duci sa repeti testele, reprogrameaza-ti-le pentru a primi , la fel, rezultatele rapid. Aceasta practica nu numai ca economiseste timp, dar ajuta la eliminarea nelinistii.
Fa examinari periodice ale sanilor. Singura.
Este foarte important sa stii cum sunt sanii tai. Pentru a face diferenta intre normal si anormal. Cere-i medicului sa te invete cum. Orice umflatura, nodul, iritatie a pielii sunt semne ca trebuie sa mergi la medic.
Fa-ti control si la medic.
Dupa ce faci 20 de ani, este indicat sa treci printr-o mamografie cel putin o data la trei ani.
Afla care sunt factorii de risc ereditari.
Daca ai membri ai familiei care au trecut prin experienta cancerului la sa, in special mama sau o sora, si asta inainte de menopauza, spune-i medicului tau. Riscul tau de a face cancer este mai mare decat media.
 
Sursa: Health.india.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer la san

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mamografie

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0