Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 uleiuri esentiale pentru sanatatea si frumusetea ta

9 uleiuri esentiale pentru sanatatea si frumusetea ta
Uleiurile esentiale nu ar trebui sa-ti lipseasca din rutina zilnica de infrumusetare. Sunt o alternativa sanatoasa la cosmeticele din comert care sunt pline de substante chimice. Uleiurile esentiale despre care vom discuta mai jos au puteri vindecatore: trateaza cu succes problemele digestive, te scapa de acnee, imbunatatesc memoria si hidrateaza pielea.


Uleiul esential de menta, pe langa faptul ca are un miros placut, este utilizat pentru a scapa de senzatia de greata, de problemele de stomac si de mancarimile pielii, scrie care2.com. Adauga cateva picaturi de ulei de menta intr-un bol cu apa fierbinte si inhaleaza aburii pentru decongestionarea nasului. Si asta nu e tot. Uleiul esential de menta se recomanda si in cazul durerilor in gat sau de cap.
Uleiul de levantica se numara printre putinele care pot fi utilizate fara a fi diluate. Datorita proprietatilor antibacteriene, lupta cu succes impotriva durerilor de cap si imbunatateste digestia. Este bine sa stii ca, datorita mirosului placut, lavanda imbunatateste calitatea somnului si te ajuta sa te relaxezi. Uleiul este eficient si in caz de tulburari urinare, probleme respiratorii, hipertensiune arteriala sau acnee.
Cunoscut pentru calitatile sale de hidratare, uleiul esential de susan se poate folosi in tratamentele de par si cele pentru piele. Insa beneficiile sale nu sunt doar pentru frumusete, ci si pentru sanatatea organismului: scade stresul si tensiunea arteriala si este o sursa minunata de acizi grasi. Cercetarile au aratat ca incetineste dezvoltarea celulelor canceroase.
Te vei indragosti de mirosul uleiului de trandafiri. Acesta hidrateaza pielea, imbunatateste echilibrul hormonal, trateaza sindromul premenstrual si simptomele menopauzei.
Uleiul esential de muscata combate sindromul premenstrual, are proprietati astringente, improspateaza pielea, calmeaza inflamatiile, te scapa de cicatrici, pete de piele si riduri si opreste hemoragiile.
Datorita proprietatilor antiseptice, antibacteriene si analgezice, uleiul esential de pin trateaza afectiunile pielii, printre care eczemele, psoriazisul sau acneea. Este un antidot pentru intoxicatiile alimentare, calmeaza durerile articulare si stimuleaza metabolismul. Totodata, calmeaza tusea in sezonul rece.
Uleiul esential de cuisoare este ideal pentru durerile de cap cauzate de mahmureala dar si pentru durerile dentare. Are proprietati antiseptice si vindeca ranile si zgarieturile. Fitoterapeutii il mai recomanda si pentru probleme digestive.
Sa nu uitam de uleiul de piper negru care imbunatateste digestia, alunga durererile articulare si trateaza infectiile bacteriene.
Iar uleiul esential de lamaie are o multime de beneficii pentru sanatate: te scapa de insomnie, lupta impotriva infectiilor bacteriene, vindeca herpesul si alunga durerile de cap.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre uleiuri esentiale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de menta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de levantica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de susan

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0