Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

90 de ani de la descoperirea insulinei

90 de ani de la descoperirea insulinei
"Aniversarea a 90 de ani de la descoperirea insulinei de catre profesorul Nicolae Paulescu este un moment extrem de important, aceasta descoperire fiind cea mai mare pentru oameni", a declarat prof. dr. Nicolae Hancu de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Cluj.


Aniversarea coincide chiar cu ziua de nastere a savantului roman, care era pe 8 noiembrie, a subliniat prof. Hancu.

El a reliefat ca medicul Nicolae Paulescu este recunoscut ca adevaratul descoperitor al insulinei care a salvat milioane de vieti omenesti.

''Tratamentul cu insulina este cel mai complex din patologia umana, el fiind unul extrem de important, care nu poate fi comparat cu tratamentul cu aspirina de exemplu. Din pacate, astazi judecata tratamentului se face mai mult pe criterii economice si mai putin pe clinic. Este o judecata cinica'', a opiniat prof. Hancu.

El a facut referire la faptul ca in prezent exista posibilitatea ca anumite medicamente sa fie scoase de pe lista sustinuta de programul national - este vorba de medicamente de tip insulina.

''In prezent sunt in tratament cu insulina aproximativ 200.000 de persoane, dar aceasta este o cifra deductibila nemaexistand o situatie exacta'', a spus prof. dr. Hancu.

In ceea ce priveste numarul de diabetici, acesta este de aproximativ un milion, iar numarul copiilor a depasit 2.000 anul trecut. Problema copiilor este o problema delicata, a mai spus prof. Hancu.

Acesta a facut referire la recenta reuniune de la New York, unde a fost discutata problema bolilor cronice, printre care si diabetul, si a fost lansat un program pentru 10 ani, care inseamna cu totul altceva decat ceea ce se credea pana acum.

''Romania trebuie si ea sa se ralieze la aceste cerinte si sa le includa in programul sau national. Un program national nu inseamna numai distributia de medicamente'', a detaliat prof. Hancu.

La sesiunea omagiala au luat cuvant si acad. Eugen Simion, care a evidentiat personalitatea stiintifica a prof. Nicolae Paulescu, accentuand asupra contributiei sale stiintifice care trebuie detasate de opiniile sale politice.

Acad. Simion a aratat ca nicio fiinta umana nu este perfecta iar Paulescu se apara singur prin ceea ce a descoperit. Nicolae Paulescu a reusit cu mijloace putine sa faca o mare descoperire si meritele sale sunt exceptionale, a spus academicianul.

Despre contributia marelui profesor a vorbit si Alberto de Leiva din Spania. El a trecut in revista toate contributiile din domeniul diabetului si a subliniat contributia lui Paulescu in acest sens.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hancu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre insulina

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0