Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost lansata prima platforma de teste educationale standardizate pentru elevi

de Alina Ilie la 2016-06-01
A fost lansata prima platforma de teste educationale standardizate pentru elevi
BRIO.ro, prima platforma nationala care evalueaza nivelul elevilor din clasele I–XII prin intermediul testarii standardizate, se lanseaza astazi, de Ziua Copilului, cu intentia declarata de a produce o schimbare relevanta in sistemul de invatamant romanesc - atat pentru parinti si copii, cat si pentru directori de scoli si profesori.


Proiectul este rezultatul a patru ani de munca sustinuta a unei echipe exceptionale de experti in psihometrie, informatica si matematica, condusa de Prof. Dr. Dragos Iliescu, doctor in psihologie si profesor universitar la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti, fondatorul companiei TestCentral (editorul de teste psihologice stiintifice din Romania). Dragos este o personalitate romaneasca recunoscuta international in domeniul masuratorilor psihologice si al psihologiei organizationale, primul roman numit Presedinte al Comisiei Internationale de Testare - una din cele mai importante asociatii profesionale din domeniul psihologiei.

Co-fondatorii sistemului BRIO sunt Prof. Emerit Thomas Oakland (1939-2015), mentorul lui Dragos Iliescu, si cunoscut drept „parintele testarii standardizate”, si Brandient, reputata companie romaneasca de consultanta de brand si design. BRIO este sustinut de Gazeta Matematica, prin intermediul binecunoscutului profesor Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic roman pentru Olimpiada Internationala de Matematica.

Sistemul de Testare Standardizata BRIO foloseste aceeasi stiinta si metodologie precum renumitele teste internationale GMAT, GRE si SAT, dar este conceptualizat pentru programa scolara romaneasca. Numai pentru testele de matematica, au fost dezvoltati mai mult de 20.000 de itemi, care au necesitat peste 200.000 de ore pentru calibrare prin testarea pe 60.000 de copii. La sfarsitul anului 2016, sistemul BRIO va oferi si testele de limba romana, iar cele de chimie si fizica vor fi disponibile la inceputul anului 2017.

Elevii care acceseaza de azi www.brio.ro (de pe computer sau tableta) isi pot testa nivelul de cunostinte si zonele perfectibile, precum si pozitia pe care o ocupa la nivel national, prin comparatie cu toti ceilalti elevi de aceeasi clasa din Romania. BRIO este singurul sistem 100% obiectiv, care arata exact ce stie si ce nu stie un elev din Romania, eliminand subiectivismul sau erorile de evaluare. Spre deosebire de evaluarile nationale, testele BRIO sunt gandite pentru a ghida performanta elevilor, de aceea permit testarea ori de cate ori se doreste, fara ca intrebarile sa fie aceleasi.

Pentru parinti, BRIO este un instrument cu care pot urmari performanta scolara a copilului. Prin grafice comparative realizate automat in urma fiecarui test, parintii inteleg care sunt zonele unde trebuie sa se intervina prin exercitii sau prin meditatii private — si astfel pot anticipa rezultatele copilului la examenele viitoare.

„Daca nu masuram, nu putem imbunatati, iar pentru asta am dorit sa cream un sistem care sa permita oricarui scolar din Romania sa se evalueze corect, obiectiv, ori de cate ori doreste. Am investit un efort urias pentru ca aceasta evaluare sa ofere date robuste si sa fie independenta. Datele robuste prin care performanta unui copil sa poata fi comparata cu un standard sau cu performanta altor elevi, sunt critice. Independenta sistemului este si ea critica — pentru ca este greu sa avem incredere intr-un arbitru care este si jucator: BRIO nu este jucator in sistemul de invatamant romanesc, astfel ca va putea sa contribuie la insanatosirea educatiei din Romania prin punerea la dispozitia elevilor, parintilor, profesorilor si scolilor a unui sistem competitiv de evaluare scolara, cu scopul de a accelera astfel performanta in educatie.” explica Prof. Dr. Dragos Iliescu.

O veste buna pentru parinti si elevi este ca, in prima luna de la lansare, toti cei care isi creeaza cont pe www.brio.ro vor primi automat un credit de testare gratuit.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre educatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scoala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre invatamant

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre teste

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0