Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acestea sunt cele mai periculoase 8 alimente de post!

de Alina Ilie la 2014-12-02
Acestea sunt cele mai periculoase 8 alimente de post!
Potrivit specialistilor in nutritie, salamul de post, cremele vegetale, cascavalul sau pateul de post contin foarte multi aditivi care ne pun sanatatea in pericol. Cel mai bine este sa gatim in casa, folosind alimente proaspete.


Potrivit calendarului crestin ortodox, Postul Craciunului a inceput pe data de 14 noiembrie si se incheie in Ajunul Craciunului, pe 24 decembrie.
Cu o durata de 6 saptamani, Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului e considerat mult mai usor decat cel al Pastelui, pentru ca de-a lungul acestei perioade sunt mai multe dezlegari la peste. Este de folos atat pentru suflet, cat si pentru trup.
Postul nu este recomandat copiilor mici, femeilor insarcinate si celor care alapteaza.
Nutritionistii spun ca postul este un bun prilej pentru detoxifierea organismului. Insa trebuie sa avem mare grija la alimentatie. Iata ce alimente NU trebuie sa mancam in post:
Mezeluri de post (salam, carnati)
Mezelurile contin nitrati si sunt strans legate de aparitia cancerului, de hipertensiunea arteriala, nivel ridicat de colesterol, etc.
Cascaval de post
Despre cascavalul de post este important sa stiti ca are in compozitia sa multe E-uri care perturba sistemul nervos.
Supe instant
Supele instant ne pun sanatatea in pericol prin continutul ridicat de sare. Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti spune ca acestea afecteaza sistemul imunitar si stomacul.
Pate vegetal
Contine glutamat monosodic, proteine din soia, coloranti, stabilizatori, gluten, zahar si multe alte ingrediente nesanatoase.
Margarina
Margarina este un alt aliment pe care trebuie sa il eviti cand tii post. Despre aceasta se stie ca afecteaza metabolismul, creste riscul de diabet si colesterolul. Acest produs contine grasimi hidrogenate, precum si conservanti, emulgatori.
Conserve (de peste, de fasole batuta, ec)
Conservele contin numeroase substante nocive, precum  conservanti, potentiatori de aroma, coloranti etc. si cantitati mari de sare si zahar. Iti distrug sanatatea daca le consumi des.
In zilele cu dezlegare la peste poti prepara pentru cina somon la cuptor cu legume.
Produse de patiserie
Va atragem atentia si asupra produselor de patiserie. Dupa cum bine stiti, contin indulcitori, mult zahar si coloranti. Acestea pot provoca boli de stomac afectand digestia. Va recomandam sa renuntati la dulciurile "de post" din comert si sa incercati reteta noastra de chec cu cacao si nuca de cocos.
Cartofi congelati
Cartofii congelati reprezinta alternativa mai rapida a cartofilor proaspeti. Este bine sa retineti ca au in compozitie substante carcinogene.

Sursa foto: cook13.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.05 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre postul craciunului

Articole similare


Mai multe articole despre mezeluri de post

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0