Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acestea sunt semnele subtile ale depresiei! Putine persoane le recunosc!

de Viorica Ghinea la 2017-11-24
Acestea sunt semnele subtile ale depresiei! Putine persoane le recunosc!
Depresia este considerata o boala greu de diagnosticat din cauza faptului ca putine persoane recunosc semnele pe care le are la inceput. Conform specialistului Rafael Euba, consultant in psihiatrie la The London Psychiatry Centre, multi oameni trateaza cu indiferenta urmatoarele simptome ale depresiei, motiv pentru care boala avanseaza destul de repede.


1. Pierderea interesului chiar si fata de activitatile care iti placeau

Nu mai gasesti placere in nimic din ceea ce iti placea inainte? Este normal sa iti schimbi preferintele de-a lungul vietii, dar trebuie sa ai grija la acest simptom fiindca poate fi unul dintre semnele depresiei. Ia masuri din timp daca nu te mai simti implinita nici macar in preajma persoanelor dragi din viata ta.

2. Stare de oboseala frecventa

Te odihnesti suficient, dar totusi te trezesti obosita, iar aceasta stare nu te paraseste pe parcursul intregii zile. Specialistii ne atentioneaza in privinta acestei senzatii pentru ca se pare ca este unul dintre semnele subtile ale depresiei. Incearca sa te detasezi de gandurile negative care iti dau tarcoale si pune mai mult accent pe lucrurile frumoase din viata ta.

3. Schimbarea brusca de atitudine

Azi te bucuri, iar maine incepi sa te plangi de faptul ca nu esti multumita de viata ta? Daca treci de la bucurie la tristete fara sa ai un motiv important, atunci trebuie sa iei masuri din timp. Este evident ca depresia incearca sa puna stapanire pe tine. Vorbeste cu o persoana apropiata, una care chiar te poate ajuta, si spune-i tot ceea ce ai pe suflet. Acest lucru te poate ajuta sa te eliberezi si sa mergi mai departe cu capul sus.

4. Pesimismul este mereu prezent in viata ta

Pui raul inainte de toate si nu mai reusesti sa vezi nimic bun in viata ta? Inseamna ca simptomele depresiei au inceput sa se manifeste din ce in ce mai mult. Daca aceasta stare nu dispare, ci se prelungeste pe o perioada de cateva saptamani ori chiar luni, vorbeste cu un specialist. Nu este nimic in neregula daca ceri ajutor. Si sufletul are nevoie de tratament.


Fii atenta la aceste semne subtile ale depresiei si vei reusi sa stopezi dezvoltarea afectiunii dintr-un stadiu incipient, cand este mult mai usor de invins.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pesimism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ganduri negative

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre simptome

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0