Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acidul fosforic din bauturile carbogazoase dizolva dintii

Acidul fosforic din bauturile carbogazoase dizolva dintii
Noile cercetari arata ca sucurile carbogazoase (fie ele cu zahar, fie dietetice) sunt la fel de corozive cu dintii tai ca acidul de baterie. Expunerea prelungita la bauturile racoritoare poate duce la pierderea smaltului, chiar daca cei mai multi oameni spun ca acestea sunt inofensive sau se ingrijoreaza numai in privinta continutului de zahar si a riscului de a se ingrasa.


Potentialul eroziv al bauturilor tip cola este de 10 ori mai mare decat cel al sucurilor de fructe in primele trei minute de la consum, spune un studiu efectuat anul trecut si citat de livescience.com.
Ultima cercetare, publicata in revista General dentistry, raporteaza ca bautul oricarui tip de racoritoare ataca dintii, din cauza acidului citric si/sau a celui fosforic.
Bauturile non-cola sunt mai putin acide decat cele cola, dar acestea erodeaza dintii mai eficient.
„Acest studiu nu reflecta realitatea”, spune Asociatia Americana a Racoritoarelor (American Bverage Association). „Concluziile nu pot fi translatate in viata reala, caci comportamentele de consum al alimentelor solide si al bauturilor difera si apare si multi alti factori determinanti”.
Studiul a masurat aciditatea sau PH-ul a 20 de bauturi comercializate, inclusiv Coca-Cola, 7 Up si Pepsi, dar si variantele lor dietetice, imediat dupa ce cutiile au fost desfacute. Apoi, bucatii de smalt de pe dintii proaspat scosi au fost cantariti inainte si dupa ce au fost scufundate in bauturile respective vreme de 48 de ore.
Rezultatul: dintii si-au pierdut, in medie, 5% din greutate.
RC Cola este, conform studiului, cea mai acida bautura studiata, cu un PH de 2,387 (scala PH-ului variaza intre 0 si 14 in cazul majoritatii lichidelor, 0 fiind foarte acid si 14 – cel mai putin acid, aproape alcalin). Cherry Coke este a doua bautura ca grad de aciditate (PH de 2,522) si Cola este a treia (PH – 2,525). Acidul de baterie are un PH de 1,0. apa pura la temperatura camerei are un PH de 7,0.
Exista si lipsuri ale studiului, caci nimeni nu tine sucul in gura cate doua zile. Desi s-a afirmat ca efectele corozive incep imediat. Totodata, nu se iau incalcul si obiceiurile de igiena dentara aplicate de foarte multa lume. Si nici prezenta salivei care silueaza acizii si protejeaza dintii. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0