Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acidul glicolic - arma secreta pentru un ten perfect

de Rebeca Roman la 2016-05-25
Acidul glicolic - arma secreta pentru un ten perfect
Un ingredient inestimabil in multe tipuri de preparate cosmetice, acidul glicolic este recunoscut pentru efectul sau antiaging incotestabil.


Exfolierea este un proces natural si necesar pentru regenerarea pielii.
Exfolierea este astfel, implicata, in vindecarea acneei, cicatricilor, petelor solare. Mai mult decat atat, indepartarea ridurilor, chiar si a celor profunde, este posibila numai printr-un proces de exfoliere profunda, care face loc unei regenerari complete a stratului exterior al tesutului cutanat.

Acidul glicolic face parte din grupa alfahidroxiacizilor prezenti in fructe. Acidul glicolic este obtinut prin prelucrarea trestiei de zahar. La fel ca in cazul oricarui alt tip de acid, acidul glicolic prezinta riscul de a fi coroziv, in concentratii ridicate.

Concentratia maxima recomandata pentru uz cosmetice este de 10%. Orice alta concentratie mai mare decat atat prezinta riscuri pentru piele.

Pentru a avea un efect exfoliant adecvat, acidul glicolic trebuie folosit in concentratii de 8%-10%. Majoritatea produselor cosmetice de pe piata, destinate exfolierii, se incadreaza in acest procentaj.

PH-ul acidului glicolic este responsabil pentru proprietatile de exfoliere. Aplicat pe piele, acesta patrunde in derm si dizolva liantul care uneste celulele. Dizolvarea straturilor superficiale permite revelarea unui ten proaspat, fara cicatrici, riduri sau pete.

De asemenea, acidul glicolic are calitatea de a retine umiditatea la nivel celular, cu un efect hidratant. Insa, aceste trebuie intotdeauna insotit de ingrediente care sa neutralizeze potentialul risc coroziv. Un peeling chimic cu acid glicolic lucreaza la nivelul cel mai superficial al pielii.

Pentru vindecarea acneei, este recomandat acidul glicolic in combinatie cu acidul salicilic. Primul dizolva celulele, iar al doilea le indeparteaza de la suprafata pielii, deschizand porii.

Masca exotica pentru regenerare

In afara de produsele cosmetice cu acid glicolic, puteti opta pentru utilizarea directa a fructelor, beneficiind astfel de o concentratie naturala de acizi recomandati pentru exfoliere. Masca pe baza de fructe exotice este recomandata atat pentru acnee, cat si pentru indepartarea ridurilor. Folosita in mod regulat, aceasta vindeca urmele lasate de acnee sau provocate de razele ultraviolete.

Mixati 2 linguri de ananas proaspat cu 2 linguri de miez de papaya, 1 lingurita de miere si infuzie de ceai verde, pana la obtinerea unei paste. Mierea si ceaiul verde asigura hidratarea optima, in timp ce acizii din ananas si papaya exfolieaza usor si regenereaza.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.47 din 5 - 34 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijire ten

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0