Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Acrilamida, pericolul din alimentele prajite

Acrilamida, pericolul din alimentele prajite
Acrilamida, pericolul din alimentele prajite

Specialistii in nutritie avertizeaza ca acrilamida, substanta produsa atunci cand alimentele bogate in amidon sunt prajite, fripte sau coapte pentru o perioada indelungata la temperaturi foarte inalte, poate creste riscul de cancer.


Potrivit Agentiei guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA), alimentele bogate in amidon preparate la temperaturi foarte inalte pentru o perioada lunga de timp, precum cartofii prajiti intens, pot creste riscul de cancer in cazul persoanelor care le consuma in mod frecvent.

Studiile au confirmat ca aceasta substanta deterioreaza ADN-ul.
 
"In urma studiilor efectuate pe animale s-a observat ca acrilamida are potentialul de a interactiona cu ADN-ul din celulele noastre, asadar poate fi asociata cu cancerul", sustine organizatia Cancer Research UK.

In unele alimente prezenta acrilamidei se asociaza cu prezenta acroleinei, sporindu-se efectul nociv.

Acrilamida se gaseste in principal in alimentele de origine vegetala, precum cartofii si produsele din grau. Ce alimente trebuie consumate cu moderatie:

- painea prajiti, sticksurile si produsele de patiserie;
- seminte/alune/migdale prajite;
- chipsuri;
- alimente de tip "pane".

Alegeti un mod sanatos de preparare a hranei! Acrilamida nu se formeaza in alimente gatite la aburi, fierte sau sauté.


Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre acrilamida

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cartofi prajiti

Spune-ne opinia ta despre "Acrilamida, pericolul din alimentele prajite"



4 - 2 =

Cele mai citite articole

Cheesecake-ul cu blat de biscuiti este un desert usor de preparat si foarte gustos. Dar cea mai ...
Constipatia este o problema de natura gastrointestinala comuna, dar acest lucru nu inseamna ca ar ...
Indiferent ca te implici mai mult ori mai putin intr-o relatie, hotararea de a incheia legatura ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Va rog sa dati si cateva retete cu cartofi dulcI ,daca tot vorbiti despre ei.Mod de preparare prin ...
Este o masca nemaipomenita, chiar avem nevoie impotriva punctelor negre,pori deschisi plus ...
Este o masca nemaipomenita, chiar avem nevoie impotriva punctelor negre,pori deschisi plus ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton