Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Acrilamida, pericolul din alimentele prajite

Acrilamida, pericolul din alimentele prajite
Acrilamida, pericolul din alimentele prajite

Specialistii in nutritie avertizeaza ca acrilamida, substanta produsa atunci cand alimentele bogate in amidon sunt prajite, fripte sau coapte pentru o perioada indelungata la temperaturi foarte inalte, poate creste riscul de cancer.


Potrivit Agentiei guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA), alimentele bogate in amidon preparate la temperaturi foarte inalte pentru o perioada lunga de timp, precum cartofii prajiti intens, pot creste riscul de cancer in cazul persoanelor care le consuma in mod frecvent.

Studiile au confirmat ca aceasta substanta deterioreaza ADN-ul.
 
"In urma studiilor efectuate pe animale s-a observat ca acrilamida are potentialul de a interactiona cu ADN-ul din celulele noastre, asadar poate fi asociata cu cancerul", sustine organizatia Cancer Research UK.

In unele alimente prezenta acrilamidei se asociaza cu prezenta acroleinei, sporindu-se efectul nociv.

Acrilamida se gaseste in principal in alimentele de origine vegetala, precum cartofii si produsele din grau. Ce alimente trebuie consumate cu moderatie:

- painea prajiti, sticksurile si produsele de patiserie;
- seminte/alune/migdale prajite;
- chipsuri;
- alimente de tip "pane".

Alegeti un mod sanatos de preparare a hranei! Acrilamida nu se formeaza in alimente gatite la aburi, fierte sau sauté.


Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre acrilamida

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cartofi prajiti

Spune-ne opinia ta despre "Acrilamida, pericolul din alimentele prajite"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


8 - 4 =

Cele mai citite articole

Ti se rup usor unghiile? Mainile tale dezvaluie multe lucruri despre sanatatea ta, mai ales daca ...
Te gandesti sa calatoresti singura, insa nu te-ai hotarat unde sa mergi? Probabil ca ai multe ...
Micul dejun are un rol important deoarece iti da energia de care ai nevoie pentru a incepe ziua asa ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0