Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adevaratii lideri sunt vulnerabili

de Petru Scraba la 2014-04-28
Adevaratii lideri sunt vulnerabili
Care crezi ca sunt cei mai buni lideri? Cei care au puteri supraumane sau cei care denota multa omenie? Raspunsul este ca depinde. In vremuri de criza, vrei ca un supererou sa fie de partea ta pentru a fi in siguranta si a face lucrurile sa mearga mai bine. Totusi, nu traim intr-o criza constanta si avem nevoie de lideri abordabili, umani, mai aproape de noi, ca noi.


Supereroii
Lingvisti remarcabili sau dezvoltatori geniali de software. Oricare ar fi superabilitatea lor, au doua lucruri in comun. Primul este abilitatea extraordinara de a se concentra pe ceea ce le place si la ce sunt buni. Aceasta abilitate le amplifica talentul nativ. Al doilea aspect al personalitatii lor este lipsa rabdarii cu cei care nu sunt in stare sa tina pasul cu ei. Din nefericire, aceste caracteristici fac sa le fie greu sa conduca. De fapt, nu sunt deloc interesati sa devina sefi de echipe. Li se pare ca misiunea lor profesionala este sa fie experti intr-un domeniu si nu dau prea multe parale pe ceea ce cred cei din jur. Ai nevoie de ei cand apar urgente, dar nu ca lideri. Daca iti dai tot interesul fata de tot, se prea poate ca membrii echipei tale sa simta ca nu mai pot contribui cu prea multe, ceea ce ii va demotiva. 
Emotiile
Arata-ti emotiile. Orice emotie afisata este preferabila lipsei de emotii. Daca poti rade sau plange alaturi de echipa ta, adaugi o nota umana interactiunilor dintre voi. Esti un om inconjurat de oameni. Daca esti ca un robot, nu vei putea empatiza si nu vei crea relatii confortabile de ambele parti.
Oamenii tind sa nu aiba incredere in cei ce nu pot fi cititi. Daca nu arati emotii, devii un puzzle. Liderul trebuie sa fie consecvent, predictibil si autentic. Lipsa emotiilor va aduce autenticitate mediului de lucru.
Vulnerabilitate
Ca lider, trebuie sa fii abordabil si cel mai bun mod de a obtine asta este sa fii vulnerabil la fel ca restul lumii. Oamenii nu vor veni la un supererou cu problemele lor umane neimportante. Cu totul altfel sta treaba daca stiu ca esti ca ei, ca treci prin aceleasi probleme. Echipele performante au nevoie de un lider care este un membru al ei, care experimenteaza aceleasi urcusuri si coborasuri ca restul lumii. Trebuie insa sa fii atent ca relatiile apropiate cu ceilalti sa-ti nu-ti intunece judecata cand iei decizii nepopulare. Tie iti va fi mai greu, dar echipei ii va fi mai usor sa accepte.
Indoiala
Singura vulnerabilitate pe care nu o poti arata este indoiala. Esti aici sa-i conduci pe ceilalti, sa coordonezi trupele, sa le oferi viziune si un scop de urmarit. Nimeni nu te va urma entuziast daca spui chestii gen „voi incerca”, „nu sunt sigur” sau „presupun ca da”. Nu merge pe bajbaite! Nu te ingrijora ca nu stii totul. Nimeni nu ajunge acolo. Cu cat ajungi mai sus, cu atat este mai mare incertitudinea. Abilitatea de a face fata ambiguitatii, puterea de a lua decizii grele, dar a-i pastra pe ceilalti in spatele tau este ceea ce se numeste leadership.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lider

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oameni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vulnerabilitate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0