Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Adevarul despre chipsuri: ce efecte au asupra sanatatii copiilor

Adevarul despre chipsuri: ce efecte au asupra sanatatii copiilor
Adevarul despre chipsuri: ce efecte au asupra sanatatii copiilor

Asociatia Pro Consumatori (APC) isi doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa atraga atentia parintilor cu privire la existenta pe piata a unor produse, care au un continut ridicat de grasimi, carbohidrati, sare si aditivi alimentari. Asadar, au fost achizitionate 27 de tipuri de chipsuri, care prin forma si conceptia grafica a ambalajului urmaresc atragerea atentiei copiilor si influentarea acestora in privinta alegerii si consumului.


Cu privire la ingredientele de mai sus, expertii APC Romania au formulat urmatoarele concluzii:

- 44% din sortimentele analizate contin acid citric. Acesta este un compus organic, cristalin, fara culoare, care apartine clasei de acizi carboxidici si este folosit ca acidifiant. Poate provoca dureri abdominale si ataca smaltul dintilor. Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.

- 37% din sortimentele analizate contin monoglutamat de sodiu. E621- monoglutamatul de sodiu este un potentiator de gust si aroma. Acesta provoaca reactii alergice, dureri de cap si de gat, ameteala, greata, diaree si poate bloca asimilarea vitaminei B6 si a calciului. Nu trebuie consumat de femei insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani sau cardiaci.

- 15% din sortimentele analizate contin clorura de potasiu. Clorura de potasiu este o sare compusa din potasiu si clor cu formula chimica KCl. Este folosita in general in agricultura ca ingrasamant chimic si ca fondant pentru protejarea aliajelor de oxidare. Sarea fara sodiu – clorura de potasiu poate afecta ireversibil sanatatea. Consumarea acestei ”sari” poate declansa sau agrava, de la individ la individ, diverse boli: afectiuni renale, afectiuni cardiace, hipertensiune, infarct miocardic si diabet zaharat.

- 15% din sortimentele analizate contin acid lactic. E 270 – acidul lactic este folosit ca stabilizator si conservant. Poate produce reactii alergice ca mancarimi, inflamarea limbii si a mucoaselor, respiratie greoaie, secretii nazale, favorizeaza subtierea smaltului dentar si aparitia cariilor, poate irita mucoasele sistemului digestiv producand diverse afectiuni digestive. Alimentele ce contin E 270 nu trebuie consumate de bebelusi si copii mici pentru ca ei nu detin echipamentul enzimatic necesar metabolizarii acestuia.

Sursa: APC Romania



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 12 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre chipsuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre monoglutamat de sodiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alergii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre acid citric

Spune-ne opinia ta despre "Adevarul despre chipsuri: ce efecte au asupra sanatatii copiilor"



6 + 7 =

Cele mai citite articole

In secolul stresului si al poluarii, interactionam zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe ...
Iubirea pentru perechea noastra se intipareste profund in fiinta noastra, sub forma de amintiri, in ...
Este important sa acorzi o atentie deosebita administrarii medicamentelor deoarece acestea pot ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
informatii foarte valoroase si la indemiina oricui sa le aplice. le voi pune in practica . multumesc
Foarte interesant.Voi incerca si eu cu siguranta.
va rog sa ne spuneti cum se face usturoiul copt? In ulei sau la cuptor fara nimic, ce durata se ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton