Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla de ce nu pierzi grasimea de pe burtica

de Madalina Alexe la 2014-05-05
Afla de ce nu pierzi grasimea de pe burtica
Este important sa scapi de burtica, nu numai de dragul vanitatii. Grasimea abdominala in exces, in special grasimea viscerala, tipul de grasime care inconjoara organele si iti umfla abdomenul de parca tocmai ai baut doua beri este un bun predictor al bolilor de inima, al diabetului de tip 2, al rezistentei la insulina si al unor tipuri de cancer. Daca dieta si sportul nu te-au ajutat prea mult, se prea poate sa fie si alte cauze la mijloc. Afla-le mai jos.


Imbatranesti.
Pe masura ce inaintezi in varsta, corpul se schimba, in urma numeroaselor cresteri si scaderi in greutate. Atat femeile, cat si barbatii experimenteaza un declin al ratei metabolice sau numarul de calorii de care corpul are nevoie pentru a functiona normal. mai mult, femeile trebuie sa faca fata si menopauzei. Daca se ingrasa dupa instalarea menopauzei, o vor face in jurul burtii, caci productia de estrogen si progesteron incetineste. Intre timp, scade si nivelul de testosteron, dar intr-un ritm mai lent. Aceste schimbari hormonale atrag kilogramele in plus in jurl taliei. Vestea buna: poti lupta cu acest proces, deci citeste mai departe.
Nu faci rutina de sport potrivita.
Este bine pentru sanatate sa alergi prin parc, dar exercitiile cardio nu te ajuta prea mult in talie. Ai nevoie de o combinatie de cardio si exercitii cu greutati pentru a creste masa musculara, ajutand astfel corpul sa arda mai multe grasimi. Uschii ard mai multe calorii decat grasimea, deci slabesti si atunci cand nu faci nimic. 
Mananci prea multa mancare procesata.
Cerealele rafinate din painea alba, biscuiti si chipsuri, dar si zaharurile rafinate din bauturi si deserturi duc la aparitia inflamatiei in organism. Grasimea abdominala este asociata inflamatiei, deci prea multe alimente procesate impiedica pierderea grasimii abdominale. Alimentele naturale ca fructele, legumele si cerealele integrale sunt pline de antioxidanti si au, deci, proprietati antiinflamatorii, prevenind grasimea pe burtica.
Mananci grasimile nepotrivite.
Organismul nu reactioneaza la toate grasimile la fel. Cercetarile coreleaza cosumul ridicat de grasime saturata (din lactate si carne) cu mai multa grasime viscerala. Pe de alta parte, grasimile monosaturate (din uleiul de masline si avocado) si tipuri specifice de grasimi polisaturate (in principal omega 3 din nuci, seminte de floarea soarelui si somon) au efecte antiinflamatorii in corp, daca sunt consumate in proportii adecvate. Prea mult duce la un aport prea mare de calorii.
Esti stresata.
Termene limita stranse, copiii care au teme sau colici, bunica bolnava, toate te supun stresului si castigului in greutate. Si nu numai pentru ca tinzi sa mananci mai gras cand esti stresata, ci si din cauza cortizolului, hormonul stresului, care creste cantitatea de grasime care ramane in corp si mareste dimensiunea celulelor grase. Mai mult cortizol inseamna grasime viscerala mai mare.
Nu dormi cat trebuie.
Dac a dormi constant sub sase ore pe noapte, sa stii ca iti poti reduce dimensiunea taliei imprietenindu-te mai bine cu Mos Ene. Trebuie sa ajungi la opt ore pe noapte.
Ai corpul in forma de mar.
Daca tinzi sa aduni kilograme in jurul taliei, si nu pe solduri si coapse, ai trupul in forma de mar. Aceasta predispozitie genetica inseamna ca iti va fi mai greu sa scapi de surplusul de pe burtica. Dar nimic nu este imposibil.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.71 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasime abdominala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasime viscerala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cortizol

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0