Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agresiunea pasiva

Agresiunea pasiva
Agresivitatea pasiva este adesea o reactie inconstienta la superioritatea unei persoane de care depindem existential, emotional sau in orice alt fel. Ce anume ii face pe oameni sa se poarte astfel, cum recunoastem simptomele? Imaginati-va un cuplu, un barbat si o femeie. Femeia decide totul, pentru ca, in ochii ei, barbatul nu este competent. Barbatul devine frustrat si se simte subestimat. Caci, nu-i asa, el trebuie sa fie cel responsabil de familie. Asa a incearca sa recastige un pic controlul asupra situatiei si opune rezistenta cand sotia il roaga sa faca ceva.


Agresiunea pasiva isi are originile in copilarie. Ce anume ne aduce la un astfel de comportament? Cuvantul pasiv indica efortul de a evita problemele, conflictele sau lipsa de abordare a situatiilor dificil. Daca am crescut intr-o familie in care nu ne-am putut implini nevoile sau cererile, tendinta de a ni le exprima a fost suprimata. Acelasi lucru se intampla si daca cineva ne arata ca suntem redundanti, ca producem probleme sau ca nu meritam ceea ce vrem. Invatam sa nu mai cerem nimic si suprimam cererile care duc la refuz, critica sau asalt.
Acest comportament se schimba daca reusim sa scapam de influenta parintilor si incepem sa ne dam seama ca suntem responsabili pentru noi si ca noi detinem puterea de a face schimbari. Trebuie sa invatam sa facem fata maniei si frustrarii. 
Agresiv asiv sau introvertit? Diferenta este mare. Agresiunea pasiva este o eroare de functionare, dar introvertirea este un mod natural de a percepe lumea. Introvertitii sunt persoane care devin rapid epuizate de viata sociala, in loc sa-si gaseasca acolo energia. Au o viata interioara atat de bogata, ca nu au nevoie sa fie tot timpul in preajma altora. Introvertitii difera de agresivii pasivi in multe privinte:
- nu ignora pe nimeni in mod intentionat,
- nu au probleme cu comunicarea, daca este cazul,
- stiu sa-si exprime nevoiel,
- sunt apreciati de colegi,
- au relatii sociale puternice,
- pot purta conversatii lungi si chiar vorbi in public,
- lucreaza la fel de bine ca extrovertitii,
- sunt adesea foarte populari.
Si cum recunoastem atunci agresiunea pasiva? Comunicare deficitara? Persoana agresiv pasiva este adesea frustrata si nu-si poate exprima nevoile. Simt ca ceilalti nu comunica suficient cu ea, asa ca evita orice forma de comunicare. Comportamentul ei duce la izolare. Aceste persoane nu stiu sa initieze contactul, pentru ca se simt raniti si dau vina pe altii.
Persoana agresiv pasiva ii provoaca adesea pe altii sa fie verbal sau fizic agresivi pentru a se simti victime. Daca nu primeste ce vrea (in realitate sau in mintea lor), se multumeste sa-i supere pe ceilalti. Desi este foarte sensibil la ce le spun altii, pasiv agresivu ataca primul. Este foarte independent si nu poate tolera ca ceilalti sa-l controleze. Se teme de apropiere pentru ca poate deveni vulnerabil si dependent. 

Sursa: http://www.trustpsychology.com/

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre introvertit

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0