Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai de gand sa te faci vegana? Fii atenta la urmatoarele

Ai de gand sa te faci vegana? Fii atenta la urmatoarele
Veganismul sau eliminarea tuturor produselor de origine animala (inclusiv carne, peste, lactate si oua) din dieta a devenit o alegere extrem de populara in ultimele decenii atat din motive legate de sanatate, cat si etice. Daca pasul este facut cu cap, o dieta vegana poate fi una nutritiva, delicioasa si sanatoasa, reducand semnificativ nivelul colesterolului, reducand riscul de diabet si de obezitate si de moarte in urma unui atac de cord (cu un uluitor 25%).


Dar cele care devin vegane trebuie sa evite anumite capcane ce pot duce la alegeri alimentare nesanatoase si la deficiente nutritive. Asigura-te ca veganismul tau este un drum sigur.
DA.
Ia-ti suplimente de vitamina B12. 
Produsele de origine animala sunt, de obicei, principalele surse de vitamina B12, o vitamina esentiala de care corpul nostru are nevoie pentru a pastra sanatatea nervilor si a celulelor de sange. Veganele sunt supuse riscului de a face o deficienta de vitamina B12, ceea ce duce la anemie si probleme neurologice, inclusiv mers neregulat, amorteala sau furnicaturi in extremitati, probleme de schimbare a starii de spirit, dementa si capacitate scazuta de concentrare. Pentru a mentine niveluri sanatoase de vitamina B12, veganele trebuie sa ia zilnic un supliment de 25 micrograme de vitamina B12. Vorbeste cu medicul de fiecare data cand iei un nou supliment.
Incepe incet.
Este o adaptare dificila pentru organism sa devii vegana peste noapte. Incepe tranzitia fiind vegana part-time, mancand, de exemplu, vegan pana la 6 pm si apoi incheind ziua cu portii moderate de peste, oua sau lactate. Continua acest tipar o luna de zile, pana cand elimini toate produsele animale.
NU.
Nu te baza pe alimentele vegane ambalate.
Multe semipreparate sunt pline de ingrediente artificiale si sare si au multe calorii. Daca te uiti pe ambalaj, vei fi surprinsa sa vezi ca burgerii vegetarieni au mai multe calorii decat o portie de friptura, dar si chimicale extra pentru a recupera la capitolul culoare si gust. 
Nu uita de proteine.
Alimentele de origine animala sunt pline de proteine, asa ca asigura-te ca le inlocuiesti cu alternative vegane bogat proteice. Fasole, lapte de soia, quinoa, tofu, unt de arahide si fulgi de ovaz – surse bune de proteine.
Nu manca doar raw (crud).
In  multe cazuri, legumele si cerealele preparate sunt mai usor de digerat de organism, asa ca trebuie sa tinzi spre un echilibru sanatos.
In cazul in care esti curioasa in ceea ce priveste raw veganismul,  Dieta Raw Vegana este o lucrare ce iti raspunde la toate intrebarile pe care le poti avea in acest domeniu si iti ofera si sfaturi pentru a-ti usura tranzitia. 
 
Sursa: doctoroz.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nutritie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vegana

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre veganism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina b12

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0