Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai dinti galbeni? Iata de ce alimente trebuie sa te feresti!

de Viorica Ghinea la 2021-10-25
Ai dinti galbeni? Iata de ce alimente trebuie sa te feresti!
Cine nu isi doreste sa aiba dantura alba si stralucitoare la fel precum starurile de la Hollywood ori ca modelele din reviste? Din nefericire, aceasta nu este usor de obtinut, iar pasta si periuta de dinti nu sunt suficiente. Chiar daca ai o igiena orala bine pusa la punct, tot s-ar putea sa fii dezamagita atunci cand te uiti in oglinda si observi ca ai dintii galbeni. Iata de ce alimente ar trebui sa te feresti!


Afinele iti pateaza dantura


Sunt fructe delicioase si sanatoase, insa iti pateaza dintii daca le consumi in mod frecvent, asa ca ar trebui sa le eviti pe viitor. Nuanta intensa a acestora nu va trece neobservata pe dantura ta, iar imaginea ta va avea de suferit in fata celor din jur.

Vinul rosu, un vinovat pentru dintii galbeni


Obisnuiesti sa te rasfeti frecvent cu un pahar de vin rosu? Atunci nu este de mirare ca ai dintii galbeni. Aceasta bautura este recunoscuta pentru faptul ca pateaza dintii, asa ca ar trebui sa eviti sa o mai consumi de acum incolo.


Chipsurile iti afecteaza sanatatea dintilor


Chipsurile nu se numara doar printre alimentele care iti ingalbenesc dantura, ci si printre cele care ii afecteaza sanatatea. Stim ca este greu sa rezisti tentatiei de a le rontai, dar este indicat doar sa iti satisfaci pofta cu cateva, apoi sa lasi punga deoparte. Acest tip de aliment favorizeaza depunerea placii bacteriene, un dusman de temut al danturii. Daca nu te poti spala imediat pe dinti, macar clateste-ti gura cu apa.

Rosiile iti fac dintii mai galbeni


Daca duci constant o lupta impotriva dintilor galbeni, atunci ar trebuie sa consumi mai rar rosii. Acestea sunt vinovate atat pentru patarea danturii, cat si pentru cresterea sensibilitatii smaltului. Nu uita ca si sosurile pe baza de rosii intra in aceeasi categorie, aceea a alimentelor care pateaza.

Ceaiurile, pe lista bauturilor care ingalbenesc dintii


De pe lista alimentelor care iti fac dintii galbeni nu lipsesc ceaiurile. Cafeina prezenta in compozitia acestor bauturi are un impact negativ asupra danturii, astfel ca nu ar trebui sa consumi o cantitate mare pe zi.


Dintii galbeni sunt o bila neagra pentru imaginea ta, mai ales daca lucrezi intr-un mediu care presupune interactionarea cu multe persoane. Ca sa scapi de acest complex, evita sa consumi alimentele de mai sus, macar inaintea perioadelor mai importate din viata ta.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dantura sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre igiena orala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pasta de dinti

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0