Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai fost abuzat emotional in copilarie? Este vremea sa te trezesti

Ai fost abuzat emotional in copilarie? Este vremea sa te trezesti
Un copil abuzat emotional continua, de obicei, sa fie abuzat emotional de parinti si cand devine adult. Tiparule ste deja stabilit din copilaria mica. Dinamica familiei este construita. Nimic nu o va schimba daca adultul nu se trezeste. Unii adulti au o revelatie generata de o amintire, de un eveniment, de un cantec, de orice. Altii raman adoriti pana cand parintii abuzivi devin bunici abuzivi, continuand culcul abuzului emotional asupra copiilor adultului. Altii decid ca asa nu se mai poate.


Si cand copilul-abuzat-devenit-adult se trezeste, incepe incet-incet sa-si dea seama ca nu totul este asa cum parea. Daca iei pilula rosie pentru a te confrunta cu o copilarie in care ai fost abuzat nu este o cale usoara, dar trebuie s-o parcurgi. Nu mai esti blocat, dainuind in depresie si tristete.
Iata cateva sugestii care te pot ajuta sa incepi sa te vindeci.
Cauta sprijin profesional de la cineva care intelege ce este abuzul emotional al unui copil.
Inainte de a te inscrie la un program cu un psiholog, vezi daca va potriviti.
Distanteaza-te de parintele abuziv.
Iti va fi greu sa-ti pui gandurile in ordine daca esti inca implicat in viata parintilor. Asa ca trebuie sa te distantezi un pic. Da-le de stire ca ai nevoie de spatiu. Adultii care nu s-au separat spiritual si emotional de parintii lor nu se pot maturiza. Acestia trebuie sa treaca printr-o etapa care poate semana cu instrainarea de parinti.
In unele cazuri, adultii isi gasesc vindecarea si gasesc moduri sanatoase de comunicare cu parintii. In cazul parintilor narcisisti insa, acestia considera ca sunt atacati si isi amplifica abuzul. Ei nu vor intelege niciodata si relatia toxica pe care o ai cu ei trebuie interrupta.
Aloca timp.
Pe masura ce te trezesti, vei fi coplesit de tot felul de emotii. Multe dintre ele sunt dificil de suportat, inspirand vina. De exemplu, vei simti manie la adresa parintilor abuzivi si apoi vina pentru ca iti trec astfel de ganduri prin minte la adresa parintilor tai. Este un proces natural. Ai fost setat sa te gandesti doar la sentimentele parintilor, nu la ale tale, dar asta se va schimba. Aloca-ti timp, exploreaza-ti emotiile, mergi la sesiunile de terapie.
Copilul din tine este obisnuit sa sara sa-i serveasca pe parintii abuzivi, fara a se gandi, de teama pedepsei. Dar acum nu trebuie sa-ti mai fie frica de ei.
Vindecarea este un proces si nu poate avea loc peste noapte. Ai fost crescut intr-o captivitate emotionala si simplul fapt ca i-ai supravietuit este un miracol. Asa ca fii bland cu tine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 15 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0