Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai grija ce mananci, pentru a dormi bine

Ai grija ce mananci, pentru a dormi bine
Stim cu totii ca a bea cafea inainte de somn ne impiedica sa adormim usor, iar un pahar de lapte cald face exact contrariul. Cel putin asa sustin mamele noastre. Dar stiai ca exista multe alte alimente care ne afecteaza somnul?


Daca faci cateva schimbari mici in dieta, poate nu te vindeci de insomnie, dar, oricum, iti va fi mai bine. Vezi mai jos care sunt cele mai bune si cele mai rele alimente din punctul de vedere al somnului.
1. DA: Alunele si migdalele
Migdalele contin din plin magneziu, triptofan si melatonina, o combinatie care este ideala pentru a atrage somnul. Incearca sa mananci o mana plina cu o ora inainte de somn.
2. NU: Grapefruit
Arsurile la stomac te pot tine treaza toata noaptea, iar grapegruitul iti accentueaza aciditatea in stomac. Nu manca deloc citrice sau sucuri din citrice inainte sa te pui la culcare.
3. DA: Fulgi de ovaz
Majoritatea dintre noi ii mananca la micul dejun, dar beneficiile acestui tip de mancare consumata inainte de somn te pot convinge sa-ti schimbi obiceiurile. Fulgii de ovaz au multi nutrienti care sunt buni pentru un somn odihnitor, cum ar fi magneziul, potasiul, calciul si fosforul.
4. NU: Telina
Telina este o leguma cat se poate de sanatoasa, dar nu este indicat sa o consumi inainte de somn. De ce? Telina este un diuretic natural si, daca nu vrei sa te trezesti noaptea pentru a vedea culoarea faiantei din baie, mai bine o eviti.
5. DA: Zmeura si cirese
Melatonina este un supliment pe care ti-l cumperi din farmacii, pentru a putea dormi mai bine. Exista si cateva surse naturale, nu multe, din care o poti procura. Mizeaza deci pe zmeura si cirese.
6. NU: Prajeli si grasimi
Stomacul tau va munci suplimentar pentru a digera aceste mancaruri si poti afce indigestie sau poti capata arsuri. Nu zice nimeni sa nu te bucuri de cateva calorii din cand in cand, dar nu o face cu trei ore inainte de somn.
7. DA: Banane
Contin mult potasiu si magneziu, asa ca sunt excelente pe post de gustare tarzie si de relaxant muscular. Contin triptofan, acelasi aminoacid care ii da carnii de curcan celebrul efect de inducere a somnului.
8. NU: Alimente condimentate
Condimentele iti vor da aciditate in stomac si nici nu te vor lsa sa dormi. Este mai bine sa le eviti inainte de somn.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre insomnie

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0