Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai ochii sensibili? Sase trucuri pentru aplicarea rimelului

de Viorica Ghinea la 2022-01-12
Ai ochii sensibili? Sase trucuri pentru aplicarea rimelului
Atunci cand ai ochii sensibili, aplicarea si mentinerea machiajului devin adevarate provocari. Senzatiile de mancarime, usturimea si roseata sunt simptome cu care te confrunti des cand ai o alergie la produsele de makeup, in special la rimel. Iata sase trucuri pe care ar trebui sa le aplici de acum incolo pentru a preveni aceste neplaceri!


Daca ai ochii sensibili,...



1. … testeaza rimelul inainte de a-l folosi.

Inainte de a aplica mascara, testeaza produsul intr-o cantitate mica pe partea interioara a bratului. Aplica dupa aceea banda adeziva peste zona respectiva si verifica la finalul zilei. Daca pielea ta este rosie acolo, inseamna ca trebuie sa eviti acel produs de machiaj. Efectele pot fi si mai neplacute daca il aplici la ochi.

2. … alege produse simple.

Firmele de cosmetice ne seduc cu produse tot mai complexe, care promit rezultate incredibile, astfel ca iti este greu sa le rezisti. Totusi, trebuie! Cel mai bine este sa mergi pe varianta traditionala si sa alegi un mascara simplu, fara ingrediente care pot reprezenta un risc in plus pentru sanatatea ochilor tai.

3. … aplica doar mascara negru.

Formulele care contin pigmenti pot sa afecteze ochii sensibili, astfel ca este indicat sa alegi un produs negru. Cu cat este mai simpla compozitia acestuia, cu atat mai bine pentru ochii tai.

4. … evita produsele de tip waterproof.

Rimelul waterproof pare sa fie cel mai bun prieten al tau atunci cand esti la plaja, dar ochii tai vor avea de suferit. Totusi, daca nu poti sa renunti la acesta, cumpara un produs care a fost testat dermatologic si este potrivit si pentru persoanele care au ochii sensibili.

5. … demachiaza-te in fiecare seara, inainte de culcare.

Desi aceasta regula se aplica pentru toate reprezentantele sexului frumos care se machiaza, pentru cele cu ochi sensibili trebuie sa devina sfanta. Blefarita este doar una dintre afectiunile pe care le poti dezvolta dupa aceea. Aceasta este o inflamatie a marginii ploapelor, caracterizata prin iritatii, inrosiri si scuame.

6. … renunta la produsul care iti provoaca iritatii.

Daca nu ai avut pana acum probleme cu ochii si dintr-odata te confrunti cu iritatii, poate ca a sosit momentul sa schimbi rimelul pe care il folosesti. Chiar daca l-ai utilizat mai multi ani la rand, este posibil ca acum sa fi dezvoltat o alergie la acesta, asa ca este indicat sa il schimbi cu altul mai prietenos.

Urmeaza aceste indrumari si observa cum reactioneaza organismul tau. Daca ochii tai sunt in continuare sensibili, mergi la un control de specialitate pentru un diagnostic.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rimel

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cosmetice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mascara

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0